DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Jordánia visszatérhet a vb-re

Jordániai lapértesülések szerint újra lehet közel-keleti futama a Rally vb-nek, Jordánia 2016-ban új helyszínen látná ismét vendégül a világ legjobb raliversenyzőit.

Az Arab térség egyik legrégebbi, több mint 30 éves múltra visszatekintő versenye, a Jordan Rally korábban 3 alkalommal szerepelt a Rali Világbajnokság naptárában, 2008-ban Mikko Hirvonen, 2010-ben Sebastien Loeb, 2011-ben pedig Sebastien Ogier szerezte meg a győzelmet.

 

A Jordan Rally ezt követően a FIA Közel-Kelet Bajnokságában élt tovább, mivel a korábbi zűrzavarok a szállítás körül és a Szíriában kialakul helyzetre való tekintettel az FIA elköszönt a Jordán szervezőktől. A problémák ellenére azonban Jordániában remek versenyeket rendeztek, a pályák látványosa, gyorsak, közel vannak egymáshoz, de az izgalomra sem lehet panasz, hiszen legutóbb Sebastien Ogier mindössze 2 tizedmásodperces előnnyel hódította el a győzelmet Latvala elől.

 

Azonban most úgy tűnik az FIA elérkezettnek látta az időt, hogy visszatérjen Arábiába, a szervezőktől azonban azt kérték, hogy szakítsanak a verseny eddig helyszínével, a Holt Tenger térségével és a rali központját költöztessék délre, a Vörös tengeri turistaparadicsomba, Aqabába , a pályáknak pedig Wadi Rum sivatagban kellene helyet találni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: