DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: Latvala Meeke előtt az élen, Kubica bukott

A WRC-ben már tizenkét éve próbálkozó Kris Meeke karrierje legjobb eredménye felé tart: jelenleg a Finn Rali második helyén áll Jari-Matti Latvala mögött.

A tegnapi napon még szoros volt a verseny a Volkswagen két sztárja, Jari-Matti Latvala és Sebastien Ogier között, a hazai pályán versenyző finn a verseny első teljes napján viszont már komoly előnyt tudott kiépíteni magának: 19,7 másodperccel vezet, immár nem is Sebastien Ogier, hanem Kris Meeke előtt, akiről, ahogy arra tegnap is utaltunk, tudni lehet, hogy jelenleg a jövő évi szerződéséért küzd. A 2002 óta összesen 42 futamon induló brit pilóta karrierje során eddig két dobogót tud felmutatni: az idei évben kétszer is harmadik lett.



 



 

Ogier a harmadik helyre esett vissza, úgy érezte, hogy sokba került számára az, hogy elsőként kellett nekivágnia a délutáni szakaszoknak, amire Latvala azzal replikázott, hogy ő másodikként futott, és nem érzett semmi problémát, csapattársa inkább magának okozta a gondokat. Ogier egyre messzebb került Latvalától, és a délutáni kör felénél a második helyet is kénytelen volt átengedni Meekének, jóllehet kettejük közt csak 1,6 másodperc a különbség.



 

A negyedik helyért továbbra is nagy harc dúl jelenleg három másodperc választja el a három pilótát egymástól: Mikko Hirvonen kissé elhúzott Mads Ostbergtől és Andreas Mikkelsentől, de megpördült, és visszaesett, épp mögéjük. A verseny egyébként még ennél is szorosabb volt hármuk közt, a zárószakasz előtt a három rivális nyolc tizedmásodperc távolságra volt egymástól.



 

A két Hyundai, Hayden Paddon és Juho Hanninen jelenleg a hetedik és a kilencedik helyen áll a második legjobb M-Sport-versenyzőt, Elfyn Evanst közrefogva. A koreaiak egy autójuktól már elbúcsúztak: a délelőtt hibázó Thierry Neuville-nek fel kellett adnia a versenyt az autó sérülése miatt, Hanninen viszont úgy áll pontszerző helyen, hogy délelőtt fejre állította az i20-at.



 



 

A legjobb tíz sorát Craig Breen teszi teljessé, miután Henning Solberg több defektje miatt, Martin Prokop pedig balesete miatt visszaesett, s így járt Robert Kubica is, aki ismételten nem tud tiszta hétvégét teljesíteni. A lengyel délelőtt törte össze autóját, s bár meg tudták javítani, így a Rali2 szabály értelmében visszatérhet a versenybe, nagyon komoly hátránnyal várhatja a folytatást.



 



 

A Finn Rali állása 13 szakasz után:



 

1. Jari-Matti Latvala VW 1:34:42.4
2. Kris Meeke Citroen +19.7
3. Sebastien Ogier VW +21.3
4. Andreas Mikkelsen VW +1:04.2
5. Mads Ostberg Citroen +1:05.4
6. Mikko Hirvonen M-Sport +1:07.3
7. Hayden Paddon Hyundai +2:11.6
8. Elfyn Evans M-Sport +2:39.4
9. Juho Hanninen Hyundai +2:51.1
10. Craig Breen Kel-Tech Ford +2:39.4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: