DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Makinen épít WRC-t a Toyotának!

Egyre szövevényesebbé válik a Toyota visszatérésének története a Rali vb-re, a legfrisebb hírek szerint a Toyota elnöke a korábbi négyszeres világbajnok Tommi Makinen csapatát bízta meg, hogy építsen WRC-t a GT86-os sportkupéból és a napokban már tesztelik is az autót.

Éles fordulatot vett a japán márka visszatérése a világbajnokságra, miközben a Toyota hivatalos motorsport osztály, a TMG már hónapok óta teszteli a Yaris WRC-t, az AUTOSPORT értesülése szerint a Toyota Motor Corporation elnöke, Akio Toyoda megbízta a Tommi Makinen Racing-et, hogy építse meg azt a versenyautót mellyen visszatérhetnek a sorozatba.



 

A helyezet már annyira komoly, hogy csütörtökön a Finn Rali közönsége előtt sor került a prototípus első nyilvános próbakörére is, a Toyota első embere pedig a hétvégét Jyvaskylában, az éppen zajló Finn vb futam központjában tölti, ahogy nemcsak kipróbálja a GT86 WRC-t, de Makinennelés a Rali vb illetékeseivel is megbeszéléséket folytat cége lehetséges vb-s visszatéréséről.



 



 

Makinen GT86-osnák a hírek szerint semmi köze sincs ahhoz, amit a TMG az utóbbi napokban nagy dirrel-durral beharangozott, a két cég egymástól teljesen függetlenül folytatja a munkát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: