DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Új autóval érkezeik a Hyundai Finnországba (videóval)

Sorozatban harmadszor is a Neuville-Hanninen-Paddon trióval száll versenybe a Hyundai Motorsport a Finn Ralin, melyen a versenyzők egy továbbfejlesztett i20 WRC-vel szállhatnak versenybe.

Idejekorán megkezdte a felkészülést a Világbajnokság egyik leggyorsabb versenyére a német-koreai csapat, a Hyundai július elején, Jamsa környékén tréningezett a szezon második felének első állomására. A csapat túl sokat egyelőre nem árult el arról, hogy pontosan az autó mely területeit fejlesztették, de mind a motor, mind a karosszéria változott, melytől azt remélik egy lépéssel közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz.

 

"A Finn Ralin is ugyanaz a célunk, mint eddig, hogy a lehető legtöbb adatot és tapasztalatot gyűjtsük be, ami azt jelenti, hogy mindhárom autónk célba ér." - beszélt várakozásairól Michel Nandan csapatfőnök, azok után, hogy a csapat legutóbb, Lengyelországban magasra tette a mércét, hiszen mindhárom autó pontszerző helyen érkezett célba, Neuville pedig a szezon során másodszor a dobogóra is felállhatott. "Nagyon jó pilóta felállásban érkezünk, Thierry, Juho és Hayden is rendelkezik azzal a tapasztalattal, amit ez rendkívül gyors a verseny megkövetel. Juho hazai pályán mehet, Thierry tavaly a második helyen zárt, Hayden pedig 2010-ben megnyerte itt az N csoportot. Finnországban bemutatunk néhány újítást az autón, beleértve a továbbfejlesztett motorblokkot, melyre egyik joker kártyánkat is elhasználtuk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: