DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Pörögnek ezerrel

Mindketten nagyon pörögtek egész hétvégén. A teszten is nagyon jól érezték magukat, és ez a hangulat végig kitartott a Jánosa Ákos - Brunekker Árpád duó számára. A Veszprém Rallyen nem bízták a szerencsére a sorsukat, ezért megfontoltan, és határozottan arra koncentráltak, amiért mentek. Győzni.

Szinte már-már a levegőben volt, hogy a veszprémi futam hétvégéje csak jól záródhat Ákos és Árpi számára. Tényleg minden úgy volt, ahogy szerették volna a fiúk, attól függetlenül, hogy kaptak a nem várt esőből jócskán. De még ez sem tudta kedvüket szegni, sőt talán még jobban elkapta őket a rali feeling. Ennek köszönhetik, hogy a P3/17 kategória 3. helyezettjei lettek, ami egyúttal a P csoport abszolút 5. helyét is jelentette.

 

"Miért van vége? Már megint mennénk. Mert hát ugye az utolsó gyorson sikerült a legjobb időt mennünk, és nagyon jó lett volna, ha nem ott, és akkor kell pont befejeznünk, hanem lehetett volna még egy kör. Az autó új beállítása közel áll nagyon az én vezetési stílusomhoz. Már a teszten is szuperül ment a kis méregzsák, de ahogy jöttek egymás után a gyorsok, egyre inkább bátorodtunk. Ennek meg is lett az eredménye, mert nagyon jót autóztunk. Sajnáljuk, hogy idénre vége a murva bajnokságnak. Pedig Bükfürdőn még azt mondtam, hogy, hú de jó nincs már sok murva, most meg azt gondolom, hogy hú de rossz, hogy nincs több murva. De ha már így alakult, akkor innentől az aszfaltra koncentrálunk. A hétvégén Bakó Laci fog menni az autóval a mátrai gyorsokon, és egy picit fogunk változtatni az autó eddigi aszfaltos beállításain, amit a Laci fog most nekünk tesztelni. Előre tolt bástyaként fogjuk most használni Lacit. Ő tesztel, mi meg majd élesben csapatjuk már Komlón, és jó lenne most már mindig benne lenni a P kategória első ötjében. Erre gyúrunk az idei év hátralévő versenyein." - mondta Jánosa Ákos még mindig felpörögve.

 

Nem kérdéses, hogy Ákost nem kellene noszogatni, hogy gyerünk be a versenyautóba, és mehetünk. De vajon mi a véleménye Árpinak a hétvégéről, és az előttük álló megmérettetésekről? Most ezt is megtudjuk.

 

"Mennék, mennék, mennék, de sajnos sokára lesz még a következő verseny. Nagyon jó volt minden. Érezhető volt, hogy most igazán jó a beállítás. Csúszkáltunk meg minden, egyszóval élvezetes volt. Most így az anyósülésből már mondhatom azt, hogy ténylegesen is közelített egy hátsókerekes, csúszkálós, tempós autózáshoz. Lehetett neki tolni, és ez már önmagában is rátette a bélyegét a hétvégére. Egyre jobban ki tudjuk használni a kis autó adottságait, és ennek következtében egyre jobb időket is megyünk. Most kapunk majd aszfaltra is egy jobb beállítást, és akkor megmutatjuk, hogy mi a magyarok Istene." - mondta Brunekker Árpi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: