DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kubica WRC-vel dominált és nyert Olaszországban (videóval)

Robert Kubica első WRC-s győzelmét szerezte meg az elmúlt hétvégi Rally del Casentino-n. Az olaszországi futamon a lengyel Ford Fiesta RS-ével 12-ből 10 szakaszt a legjobbként teljesített, így magabiztos előnnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A második helyet végül az a Felice Re szerezte meg, aki próbálkozott Kubica megszorongatásával, ám Citroen DS3 WRC-jével 2 és fél perc hátrányt mégis összeszedett. 

 

Nem titok, hogy a hétvégi kiruccanás Kubica számára felkészülés jellegű volt. A Ford pilótája a németországi világbajnoki futamra készül, és talán jobbat nem is választhatott volna, mint egy olasz aszfalt versenyt.

"Be kellett tervezni egy tesztet, hiszen a tavalyi spanyol VB futam óta nem volt szerencsém száraz aszfalton autózni. Külön öröm volt, hogy nemcsak egy lezárt részen próbálgathattam a Fiestát, hanem versenykörülmények között." - összegezte a lengyel.

 

 A Kubicát segítő csapat felállása csak részben volt megszokott, ugyanis az éppen szabadságát töltő navigátorát, Maciek Szczepaniak-ot a szintén lengyel színeket képviselő Przemek Mazur váltotta fel az elmúlt hétvégére.

 

Természetesen a német fordulóig még gyűjthet pár kilométert Kubica - a következő versenye a finn világbajnoki futam lesz, mely előtt egy héttel már lehetősége lesz a Fiesta teszteléséhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: