DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Osváth Racing: Defekt, beázás, avagy a baj nem jár egyedül

Sok versenyt értünk már meg, ami nem volt könnyű, de reméljük lejjebb már nem nagyon van. Célba értünk, de a hazai pálya nem sok szerencsét hozott. Nem is tudjuk, hogy hol kezdjük a gondok sorolását"

Mint mindig, a veszprémi futamot vártuk idén is a leginkább. Nem csak mert hazai pálya, de mindig is a kihívásokkal teli versenyek között tartottuk számon, hiszen murván menni -különösen, ha ennyire változatos- nem sok versenyen van lehetőségünk.

 

A szombati napon kétszer teljesítette a mezőny a Márkó- Jutaspuszta közötti szakaszt. Mindjárt az első gyorson jöttek a gondok, és ahogy kell..párosával. Először egy pocsolyán való átkelésnél ázott be motortér, amitől a működőképes hengerek száma erősen megcsappant. Több kilométeren át mentünk szinte utcai tempóban, mire kitisztult az autó. Aztán mire sietni is lehetett volna, kaptunk egy defektet is. A második gyorson különösebb gondunk nem volt, így nem behozhatatlan hátránnyal tértünk nyugovóra, annak reményében, hogy másnap lefaragjuk, amit kell.

 

Amire nem számítottunk, hogy csak másnap kezdődik az igazi megpróbáltatás. Vasárnap három különböző szakaszon kergettük a másodperceket. Mindjárt az első körben, az egyik gyorsasági egy harmadán defektet kapunk, amivel kénytelenek voltunk kijönni. Sajnos ez meg is pecsételte a sorsunk, a negyedik helyig estünk vissza. Az autó kasztnija is megsínylette a kalandot, de a Szerviz áldásos munkájának köszönhetően, hamar megoldódott az esztétikai probléma is. Nap közben még egyszer sikerült kicsípni a gumit, de a kormány is leugrott a helyéről, nem kevés izgalmat okozva.

 

Az utolsó két gyorsasági problémamentes volt, meg is nyertük mindkettőt, ebből egyik abszolút harmadik, másik pedig abszolút hatodik helyre is elég volt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez utóbbi egyben a Powerstage szakasz is volt, így értékes bónusz pontokat sikerült hazahozni a kategória 4. helye mellé, mentve ezzel egy picit az elúszott helyezést. Sajnáljuk nagyon, hogy nem volt szerencsénk, az utolsó két gyorsaságit nagyon élveztük. Az autó tökéletesen működött, csakúgy, mint remek Szervizcsapatunk.

 

Rengeteg szurkolónk volt köszönhetően a hazai pályának. Nagyon köszönjük a támogatást! Legközelebbi futamunk feltehetően teszt jelleggel a másod osztálynak rendezett Baranya Kupa lesz augusztusban. Mindenkit szeretettel várunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: