DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Az utolsó gyorsot elmosta az eső, az Ollé-Tóth páros nyert

A tervezett kilenc helyett csak nyolc gyorsaságit rendeztek a Veszprém Ralin, melyet végül a Botka Dávidék kiesését követően élre álló Ollé Sándor - Tóth Zsolt kettős nyert meg.

A tegnap délután óta az élen álló Botka Dávid - Mihalik Péter kettős a hatodik gyorsaságin feladni kényszerült a Veszprém Ralit, így került az élre az Ollé Sándor - Tóth Zsolt páros, akik a szombati első szakaszt megnyerték, ám ezt követően egy büntetés miatt visszaestek. Botkáék kiesése után a Krózser - Papp duóé lehetett volna a vezető hely, ám 10,4 másodperccel kikaptak Ollééktól, így utóbbi páros annak ellenére is az élre állt, hogy újabb 10 másodperc büntetést kaptak a szakaszt követően.

 

Botka Dávidék versenye idő előtt véget ért



 

A délután egykor kezdődő második vigántpetendi szakaszt a Kazár Miklós - Szőke Tamás páros nyerte, de Ollé Sándorék bejöttek a második helyre, és tovább növelték előnyüket az összetettben. Egy órával később következett a második hajmáskéri gyorsasági, mely eldöntötte az összetett sorsát, hiszen Krózserék újabb tíz másodpercet kaptak az Ollé - Tóth kettőstől, így az élen álló páros megnyugtató előnnyel várhatta a zárószakaszt.

 

Ezt végül meg sem rendezték: Hajmáskéren leszakadt az eső, a látótávolság szinte nullára csökkent, így újabb és újabb halasztások következtek, majd végül úgy döntöttek, hogy nincs tovább. A gyorsaságit törölték, így az Ollé Sándor - Tóth Zsolt kettős nyerte a Veszprém Ralit.

A verseny végeredménye: 1. Ollé Sándor - Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) 1:10:44.9
2. Krózser Menyhért - Papp György (#5 Mitsubishi Lancer Evo IX R4) +14,1
3. Turán Frigyes - Zsiros Gábor (Peugeot 208 T16 R5) +29,7
4. Kazár Miklós - Szőke Tamás (Ford Fiesta RRC) +1:36,0
5. Trencsényi József - Verba Gábor (Ford Fiesta R5) +1:53,6 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: