DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Robert Kubica első győzelmét szerezte WRC-autóval

Robert Kubica megnyerte az olaszországi ralit, melyre azért nevezett be, hogy a WRC-szezon aszfaltos eseményeire készüljön.

Robert Kubica karrierje során először tudott győzni WRC-autóval - természetesen nem világbajnoki futamon, hanem egy kisebb helyi ralin. A lengyel sztár az A-Style Ford Fiesta RS-ével nevezett be az Arezzótól északra fekvő Bibbiena körül futott Rally del Casentinóra, s a 12 gyorsaságiból 10-et az első helyen zárva simán nyerte a futamot a citroenes Felice Re előtt.



 



 

A több mint két és fél perc előnnyel az élen záró lengyel, aki a Jänner Rali megnyerését követően idei második győzelmét aratta, így nyilatkozott a versenyről: "Nem vezettem száraz aszfalton a tavalyi spanyolországi WRC-esemény óta, ahol egy RRC autóval vettem részt, szóval ez a verseny egy jó tapasztalat" - mondta Kubica, aki ezúttal nem megszokott navigátorával, Maciek Szczepaniakkal szállt versenybe, ő ugyanis szabadságát töltötte, helyén Przemek Mazur ült a kétnapos versenyen.



 

Kubica legközelebb a július végi Finn Ralin áll rajthoz, melyre a felkészülés még nem ért véget: Kubica egy héttel a verseny előtt Finnországban teszteli majd a Fiestát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: