DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Veszprém Rali: Két gyorsasági után Botkáék az élen

A két szombati gyorsaságit követően a Botka Dávid - Mihalik Péter kettős vezeti a 21. Veszprém Ralin az összetettet.

A Márkó és Jutaspuszta közti 18,8 kilométeres szakasz kétszeri teljesítésével vette kezdetét a 21. Veszprém Rali, az idei Országos Ralibajnokság harmadik állomása. A néhány perccel 16 óra előtt kezdődő első szakaszon az Ollé Sándor - Tóth Zsolt kettős bizonyult a leggyorsabbnak a 7-es rajtszámú Ford Fiestával, mögötte következett két Mitsubishi: Botka Dávid és Mihalik Péter 0,8, míg Krózser Menyhért és Papp György 4,4 másodperc hátrányt szedett össze. Ollé Sándorékat hamarosan megbüntették, így visszaestek a 8. helyre.



 



 

A második gyorsaságit így Botkáék várták az élen, és meg is tudták őrizni az első helyüket, hiszen ők autózták a legjobb időt a megbüntetett Ollé - Tóth kettős és Krózserék előtt, akik mindössze egyetlen tizeddel előzték meg Herczig Norbert és Igor Bacigál Fabiáját. Botkáék 8 másodperccel vezetnek Krózserék és tízzel Herczigék előtt, negyedik a Spitzmüller Csaba - Laczkó László kettős, Olléék már az ötödikek tizedre azonos idővel, mint a Kazár - Szőke kettős, őket a Turán - Zsiros páros követi.



 

Holnap hét gyorsaságin összesen 101 kilométer vár a versenyzőkre. A program reggel 8 órakor kezdődik a Kislőd és Szentgál közti 13,3 kilométeres gyorsaságival, majd következik a 9,6 kilométeres vigántpetendi, és a 18,5 km hosszú hajmáskéri szakasz. Ezt a kört ötven kilométernyi etapot követően délután megismétlők a versenyzők, majd vasárnap este negyed hattól jön a zárószakasz, a harmadik hajmáskéri gyorsasági.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: