DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Kubica egy olasz ralin készül az aszfaltos versenyekre

Robert Kubica ezen a hétvégén az olaszországi Rally del Casentinón kezdi meg felkészülését a WRC aszfaltos versenyeire.

Az utolsó pillanatban Robert Kubica is csatlakozott a hétvégi olasz Rally del Casentino mezőnyéhez. A lengyel sztár egy az A-Style nevű olasz csapat által felkészített Ford Fiesta RS WRC-vel indul az eseményen, melyet a héten átalakítottak Kubica speciális igényeinek megfelelően. Az arezzói rali lesz Kubica első jelentős megmérettetése a Fiesta WRC-vel, a cél a felkészülés a három aszfalton futott világbajnoki futamra, a Német, a Francia és a Katalán Ralira.



 

A verseny szervezője, Loriana Norcini nagy örömmel fogadta a lengyelt a rali résztvevői közt: "Nagy büszkeség számunkra, hogy Kubica is rajthoz áll a versenyen. A jelenléte tovább emeli a Rally del Casentino fényét" - mondta Norcini az egykori F1-esről, akivel együtt összesen három pilóta vesz részt a versenyen aktuális WRC-autóval, kétliteressel viszont számos nevező indul, többek közt az olasz nemzetközi bajnokság címvédője, Corrado Fontana is.



 



 

Kubica idén kétszer indult aszfalton a Fiestával, az ERC szezonnyitóját, a Jänner Ralit megnyerte, az év első WRC-futamán, Monte-Carlóban pedig vezetett balesete előtt. Csakhogy mindkét futamot nedves, illetve jeges aszfalton teljesítették a versenyzők, száraz aszfalton utoljára tavaly decemberben egy Peugeot 207 S2000 volánjánál versenyzett a lengyel. A Rally del Casentino ma este kezdődik, majd összesen mintegy 135 kilométer megtétele után szombaton ér véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: