DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

A Montén még nem látjuk az új Hyundai WRC-t

A Hyundai csapata a világbajnoki futamok mellett folyamatosan dolgozik az i20-as következő specifikációján - a dolgok jelen állása szerint azonban a megújult WRC-re 2015 közepéig várnunk kell.

Az alzenaui banda egész jól belehúzott a tervek megvalósításába, ugyanis tavaly ilyenkor még az első teszteket bonyolították le az i20-as WRC-vel, az idei év elejétől azonban már aktív részesei a világbajnoki futamoknak.  Természetesen apró változtatások versenyről versenyre történnek az autón - a következő finn rajthoz álláshoz például a motort babrálják meg egy kicsit a mérnökök. A következő mérföldkő pedig a jövő szezonra várható, amikor is már egy teljesen megújult i20-ast ígérnek.

 

A részletekről a csapat főnöke, Michel Nandan beszélt: "Mivel még az első tesztkilométereken sem vagyunk túl, így pontosan nem tudjuk, hogy jövőre melyik futamon fogunk először rajthoz állni az új fejlesztéssel.  Mindenképpen szeretnénk úgy letesztelni az autót, hogy a versenyeken már nagyobb fejfájást ne okozzon a műszaki része. A legjobbat akarjuk kiadni a kezünk közül, így ameddig nem érezzük tökéletesnek, addig módosítgatunk majd rajta."

 

Nagy valószínűséggel a Hyundai külsejét megtekinthetjük majd a párizsi autószalonon, mely az idei év októberében kerül megrendezésre. Nandan elmondta, hogy a karosszéria már rendben van, így azt bemutathatják a nagyközönségnek. "Az autó külsőleg már majdnem 100 százalékos - egy-két apróság még hiányzik, de azt a nyár folyamán pótoljuk."

 

Thierry Neuville, aki idén már dobogós helyet is szerzett a világbajnokságon idén debütáló márkának - elmondta, hogy nem volt rossz döntés a csapat részéről a továbbfejlesztési terv.  "A kisebb módosítások ugyan az idei évben is előre visznek minket, de a nagy változást a következő szezontól remélem, amikor már az autó teljesítményében sem lesz kérdés."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: