DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Veszprém...Sebesség...Skoda

A hétvégén kerül megrendezésre a Magyar Országos Rallye Bajnokság idei évadának következő futama, ahol előre láthatólag az évad legmelegebb versenynapjaira készülhetünk.
Herczig Norbertet, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának pilótáját kérdeztük arról, mit jelent számára a soron következő futam, illetve hogyan készül a csapat az időjárás előrejelzés szerinti 30 fok feletti hőmérsékletre?

"A csapat pozitív gondolatokkal várja az évad soron következő futamát.

 

Egyrészt azért, mert Székesfehérvártól nagyon kellemes élményekkel búcsúztunk, és ez az élmény még frissen él bennünk.

 

Másrészt azért, mert pontosan 10 évvel ezelőtt, 2004-ben Veszprémben nyertük meg életem első abszolút győzelmét, mely eredmény elérésében természetesen nem más, mint egy SKODA Octavia WRC volt a "segítségünkre".

 

Harmadrészt azért, mert rallye pályafutásom alatt a veszprémi futam az, ahol eddig a legsikeresebbek voltunk. Az abszolút értékelésben itt már 3-szor állhattunk a dobogó legtetejére.

 

Az idei évben a csapat csak egy rövid tesztet tervez, miután a beállításokkal már előre elkészültünk. Az időjárás szeszélyességét tekintetbe véve pedig az abroncsválasztásban minden eshetőségre fel kell készülnünk.

Az idei évben azt gondolom - az első futam technikai "problémáját" leszámítva - nagyon kiegyensúlyozott a csapat minden tagjának a teljesítménye, ami reméljük, hogy a továbbiakban is jellemezni fog minket.

 

Az idei gyorsasági szakaszok nagyrészt megegyeznek a tavalyi pályákkal, csupán egy új, hosszú szakasz lesz kijelölve a katonai lőtéren, amit mi személy szerint nagyon szeretünk, ezért reméljük, az új szakasz feldolgozása nem fog nehézséget okozni számunkra.

 

Arra számítunk, hogy az 1 versenynap nehezebb lesz, hiszen a 2. helyről rajtolunk, az pedig köztudott, hogy az elől rajtoló autók takarítják a pályákat, azonban ezen a napon mindössze 2 szakaszt kell teljesítenünk.

 

A mezőny a 2. versenynapon viszont már reggel 8-tól úton lesz. Ezen a napon 7 szakaszt kell teljesítenünk. Az időjárás előrejelzés szerint nem is akármilyen körülmények között, hiszen erre a napra 30 fok feletti hőmérséklet várható, ami azt jelenti, hogy a versenyautókban akár 40-50 fok is lehet.

 

Erre csak a sok folyadék bevitellel lehet készülni, azt azonban tudnotok kell, hogy abban a pillanatban, amikor a versenyzőpárosok elrajtolnak, megszűnik körülöttünk a világ, csak a feladatra koncentrálunk, és az adrenalin teljes mértékben "elnyomja" a körülöttünk lévő hőmérséklet.

 

Legyetek velünk Ti is, és szurkoljatok az újabb győzelemért!"
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: