DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Jánosa-Brunekker: Még bennük van a bugi...

Az idén szinte mindig olyan versenyeken kellett megmérettetniük magukat, ahol csak részben, vagy egyáltalán nem voltak ismertek a szakaszok számukra. Ez most sem lesz másképp, de Jánosa Ákos és Brunekker Árpi továbbra is felvértezve állnak a veszprémi rajthoz.

Mi a helyzet veletek Fehérvár óta? Voltak, vannak, lesznek történések Veszprémben?

- Készülünk ezerrel a veszprémi versenyre, attól függetlenül, hogy Hál"™ Istennek nem adtunk most annyi feladatot a szervizeseknek, mint máskor. A tesztelésre nagy hangsúlyt fogunk fektetni, azon belül is az autó beállításait fogjuk próbálgatni. Mindenképpen arra törekednénk, hogy a lehető legmegfelelőbb legyen számunkra ezen a murva versenyen is a kis méregzsák.

 

Hétvégére mondanak egy kis esőt, ez szokott számotokra fejfájást okozni?

- Nem, nem vagyunk a frontra érzékenyek. - nevet Ákos. Tudom nem erre gondoltál. Nem feltétlenül örülünk az időjárás előrejelzésnek, miszerint eső lesz, de addig még annyi idő van, és hát tudjuk, hogy arra nem kell mérget venni, hogy mit mondanak a meteorológusok. Ez nem szeretem, vagy nem szeretem kérdés sajnos. Meg hát meg kell tapasztalni, és esőben is jól kell menni a versenyautóval. Az, hogy számunkra a múltkori eső sem hozott szerencsét, az csak egy dolog. Majd most fog, már ha egyáltalán esik. A lényeg amúgy is az a számunkra, hogy minél többet menjünk murván, mert egy murva versenyen szerintem többet lehet tanulni, mint tegyük fel két-három aszfaltoson. Úgyhogy jöhet eső, vihar, szél, hó".mi felkészültünk.

 

Az idén több olyan futamon indultatok, amihez olyan szinten nem volt közötök, hogy csak na. Nyugtass meg, hogy a veszprémi pályák a kisujjatokban vannak. Így van ugye???

- Most meg fogsz lepődni. - viccelődik Ákos. Tavaly indultunk Ladával a Mikuláson, de azért a változatosság kedvéért itt is akad némi ismeretlen gyors, de ezen mi már meg sem lepődünk. Az idén még nem igazán volt olyan verseny, amit úgy ismertünk, hogy az itinert megíveltük volna az ablakon, és adjad neki. Ez egy ilyen év most, tele újdonsággal. Mint két kisgyerek ismerkedünk mindennel, és ami a legfontosabb mindenből tanulunk. Meg hát azért nem vagyunk mi olyan elveszettek, hiszen csak ott állunk azért néha-néha a dobogón, ezt azért ne felejtsük el. - poénkodik ismét Ákos.

 

Mindent összefoglalva akkor, ha jól értem, az elsődleges cél".a cél. Ha kell kánikulában, ha kell esőben, de arra összpontosítotok, hogy végigguruljatok az előző versenyhez hasonlóan, teljesen a céldobogóig?

- Nagyon jól fogalmaztál. Nem félősen, hívjuk inkább óvatosnak, na pont így fogunk kezdeni, és annál gyorsabban, de fokozatosan fogjuk növelni a tempót, hogy ismét újabb pontokkal gyarapodhassunk. Úgyhogy üzenjük a Bakó Rally Teamnek, hogy a jól megszokott pezsgőről ne feledkezzenek meg, mert valamivel le kell majd magunkról öblíteni a céldobogón az a sok port és mocskot, amit menet közben kapunk majd, feltéve, ha nem lesz eső. A lényeg, a lényeg, hogy bennünk van még a múltkori bugi, úgyhogy adjuk neki teljesen a célig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: