DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

40 éves ruhát ölt magára a Skoda

A Skoda Motorsportnál büszkék ralisport történelmükre, éppen ezért a 40 éves Bohemia Ralin 40 évvel korábbi ruháját ölti magára Kopecky és Wiegand S2000-es Fabiája, de felbukkan majd Lappi és az R5-ös autó is.

A Skoda mindig is szoros kapcsolatot ápolt a cseh bajnokság egyik tradícionális versenyével, a Bohemia Rally-val, hiszen a versenypályák a Skoda Mlada Boleslav-i központi gyárának környékén kanyarognak.

 

A Bohemia Rally idén ünnepli 40. születésnapját, az ünneplésből pedig természetesen a Skoda Motorsport is kiveszi a részét. Egyrészt szokásukhoz hűen két gyári versenyzőjüket, Jan Kopecky-t és Sepp Wiegand-ot is benevezik a versenyre egy-egy S2000-es Fabiával. Emelett azonban még több meglepetéssel is készül a Skoda, az egyik ilyen, hogy erre az alkalomra a két gyári versenyautó a gyári Skodák a 40 évvel korábbi ruháját öltik magukra.

 



Az 1974-es év nemcsak a Bohemia Rally történetének kiindulópontja, 40 évvel ezelőtt itt mutatkozott a nagyközönség előtt a cseh márka sportos modelljeit takaró RS sorozat első két gyermeke, a 180 RS és 200 RS, melyet napjainkban a szintén népszerű Fabia és Octavia RS modellek képviselnek. Maga a betűjelzés természetesen a RallySport-ból ered, utalva a Skoda évtizedes elkötelezettségére a sportág iránt.

 

Azonban nemcsak a múltba tekint vissza a két Retro S2000-es Fabiával a cseh márka sportosztálya, ezzel egy időben a jövő egy apró szeletét is megpróbálják becsempészni a versenybe, Esapekka Lappi ugyanis első alkalommal versenykörülmények között is próbára teheti a jövőre bemutatkozó R5-ös szabályok szerint 1,6 literes turbómotorral épülő prototípust.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: