DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

WRC: Ogier komoly előnnyel várhatja az utolsó két szakaszt

Már csak a szuperspeciál és a Power Stage van hátra a Lengyel Raliból - Ogier idei ötödik győzelme, Mikkelsen és Neuville idei második dobogója felé tart.

Bár tegnap délelőtt még úgy tűnt, Andreas Mikkelsen megizzaszthatja Sebastien Ogier-t, a világbajnoki címvédő délután és este egyértelművé tette, ki az úr a háznál, és komoly előnnyel várhatta a Lengyel Rali utolsó napját. Dolgát megkönnyítette, hogy Mikkelsen első fékjeivel problémák adódtak, így a norvég kénytelen volt visszavenni. Második helye így sincs veszélyben Latvala felfüggesztésével ugyanis újabb problémák adódtak, így a finn visszaesett, de az utóbbi öt szakaszon elért négy győzelmével ismét célba vette a dobogót.



 

A harmadik helyet egyelőre Thierry Neuville foglalja el, aki saját maga és a Hyundai idei második dobogójára hajt, miután a korábban a bronzérmes pozícióban álló csapattárs, Juho Hanninen autójával kormányproblémák adódtak. Ő jelenleg hatodik honfitársai, Hirvonen és Latvala mögött. Robert Kubicának remek versenye lehetett volna, borulása ellenére is a hatodi helyen állt az összetettben, ám egy sziklán megrongálta jobb hátsó felfüggesztését. A lengyel ma visszatért a versenybe, ám húszperces büntetése miatt esélye sincs a pontszerzésre, hiába ment ma délelőtt ismét jó tempót.



 



 

Mads Ostberg viszont nem tudta folytatni a versenyt a Rali 2-szabály keretei közt, ugyanis autója bukókerete megsérült a tegnapi balesetekor, így fel kellett adnia a versenyt. A három finn mögött a hetedik hely így a hyundaios Paddoné, akinek egyetlen tized előnye van Ostberg csapattársával, Meekével szemben, így kettejük közt nagy harc várható az utolsó két szakaszon. A pontszerzők sorát a 22. szakasz után Solberg és Prokop egészíti ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: