DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kubica élvezni akarja hazai versenyét

Robert Kubica eltökélt szándéka, hogy maximálisan kiélvezze a show-t a Lengyel Ralin, és nem érez extra nyomást amiatt, hogy hazai közönsége előtt eredménykényszer alatt kellene autóznia.

Kubica korábbi, pályautós pályafutása során sosem versenyezhetett hazai közönsége előtt, idén azonban megvan a lehetősége, hogy részt vegyen Lengyelország történetének legnagyobb autósport rendezvényén, ami nemcsak a szurkolóknak, Kubicának is óriási dolog.



 

"Hatalmas izgalommal várom, hogy találkozzak a lengyel szurkolókkal!" - mondta az M-Sport 29 éves versenyzője. "Ez lesz hazánk egyik legnagyobb sporteseménye és szerintem rengeteg ralirajongó van az országban, így nagyszerű hogy a Lengyel Szövetségnek köszönhetően részt vehetünk rajta."

 



 

Kubica tavalyi ugyan részt vett az akkor még csak az EB értékelésébe számító futamon, azonban egy évvel korábbi tapasztalataiból nem sokat tud idén hasznosítani, mivel az útvonal teljesen megváltozott 2014-re."Hazai pályán versenyezni egészen különleges dolog, de bármennyire furcsán hangzik, ez a verseny számomra is teljesen új. Tavaly részt vettem a Lengyel Rallyn, de az akkori útvonalból, talán 100 méter szerepel az idei programban. Biztos vagyok benne, hogy a lengyel versenyzők hatalmas támogatást kapnak majd a nézőktől, de én csak egy jó versenyt szeretnék futni, és hiba nélkül célba érni. Ha beérek a célba és elégedett leszek azzal ahogy vezettem, akkor számomra ez egy jó rali lesz. Az eredménnyel nem is akarok foglalkozni, a legfontosabb hogy tanuljak és élvezzem a versenyzést. A legjobb eredmény számomra tényleg az lenne, ha az utolsó gyorsaságit is befejezném és örömmel szállnék ki a kormány mögül, azzal, hogy elégedett lennék a munkámmal."



 



 

Kubica egy apró különlegességgel azért meglepi hazai közönségét a lengyel VB futamon, erre az egyetlen versenyre új ruhával ajándékozza meg a Fiesta WRC-t, versenyautója a lengyel nemzeti zászló színeiben tündököl majd a pályákon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: