DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Káosz volt Erdélyiék hétvégéje

A Zsiguli nem hozott túl sok jót Erdélyi György és Dredán György számára. Székesfehérváron nem jártak szerencsével, ugyanis több probléma is adódott a verseny ideje alatt, sőt mi több, már előtte is. Csalódottan távoztak Fehérvárról, és Erdélyi György bízik benne, hogy legközelebb minden másképp fog alakulni.

Két éve egy Citroen C2R2 versenyautóval mentek, viszont Fehérváron egy Zsigulival próbáltatok szerencsét. Mennyire jött össze az egyalkalmas váltás?

- Nem voltak túl nagy elvárásaink a versennyel kapcsolatban, hiszen évek óta, ahogy mondod, egy Citroennel indulunk, most viszont autó hiányában vállaltuk be a Ladát, és bíztunk a szerencsében. Nem hogy szerencsénk nem volt, inkább pechesek voltunk végig. Kora reggel nem indult a szervizbuszunk, aztán a szervizbe végül mégis sikerült beérnünk egy kis segítséggel. Aztán a parc farmébe újabb csalódás ért minket, mert a versenyautó sem akart beindulni. Ott a sportbírók segítségével sikerült beröffenteni a gépet, és eljutni a szervizbe. A srácok tudatták velünk, hogy a generátorunk tönkre ment és az aksi sem fogja kibírni a versenyt. Abban a pillanatban minden kedvünk elment az egésztől, de a Kiscsatári Imiéktől kaptunk egy generátort, és így végül el tudtunk indulni, még ha nem is jutottunk sokáig. Ezúton szeretnénk megköszönni a segítségüket, mert nélkülük elrajtolás nélkül adtuk volna fel a versenyt.

 


Az első gyorson még lehetett látni benneteket. Mi történt utána?

- Igen az első gyorson, úgy ahogy végig gurultunk, de a második gyors rajtjában már esélyünk sem volt arra, hogy beinduljon az autó. Hiába kaptunk új generátort az akkumulátorunk végleg megadta magát. Tisztában voltunk vele, hogy nem fogjuk megváltani a világot, de a legrosszabbul igazából az esik, hogy rengeteget tréningeztünk, a lehető legpontosabban írtuk fel a pályákat, és akkor egy aksi miatt kell feladnunk az egészet. Nagyon bosszantó volt ez az egész hétvége, de ezzel már így utólag semmit nem tudunk kezdeni. El kell felejteni, és ennyi.

 


A székesfehérvári gyorsokat nem sikerült most sem jobban megismernetek, viszont egy hónap múlva Veszprém Rallye. Van már a fejetekben terv?

- Természetesen nem áll meg az élet, csak azért, mert egy verseny nem úgy alakult, ahogy terveztük. Reméljük, hogy készen lesz az legifjabb Citroenje a Bakó Rally Teamnek, és akkor újra egy jól összerakott, és felkészített autóval versenyezhetünk, és ha minden jól megy, talán még Fortuna is a kegyeibe fogad minket. Veszprémben már ismét Növényi Norberttel fogunk autózni, és úgy, ahogy eddig is tettük, beleadunk anyait-apait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: