DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Hodosi-Holló: Keserű méz "fíling"

A Hodosi Gábor - Holló Barnabás kettős számára nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt ők eltervezték. Számos problémával kellett szembenézniük a Székesfehérvár Rallyen, ezért furcsa érzésekkel távoztak a versenyről, még így is, hogy dupla kupások lettek.

A Székesfehérvár Rallyet megelőzően az elégedettségetekről beszéltünk, ugyanis az idei évben elég jól alakultak a versenyeitek. Mi a helyzet most így a futam után?

- Őszintén megmondom mindketten vegyes érzésekkel távoztunk a versenyről. Az első nap az amúgy jól indult, jól is mentünk, de aztán jöttek szépen sorba a problémák. A második gyorson kaptunk egy defektet, aztán az utolsó előtti szakaszon eltört mindkét hátsó hossz stabilizátorunk. Ezeket ugye este orvosolnunk kellett, hogy másnap tudjunk szuper ralizni. Mindent meg is oldottunk a srácokkal, úgy gondoltuk vasárnap újult erővel nekiugrunk a versenynek, de másnap is kaptunk a jóból. Váltót kellett cserélnünk, mert nem volt hármasunk, de végül csak be tudtuk fejezni a versenyt.

 

Mennyire jött be nektek a vegyes talaj, ami újdonság volt számotokra?

- A murvás szakaszok teljesen jók lettek volna, csak tényleg annyira hitvány volt a minősége, hogy szinte éreztük, hogy baj lesz. Végül ugye volt is teendő végig a verseny alatt, ami a rossz minőségű murvának köszönhető. Nem igazán ilyenre emlékeztünk, mert tisztában van az ember, ha murvára megy, hogy mire számíthat, de azért mégis meglepő volt, hogy ennyire más volt a minősége. A kocsi az teljesen szétment tőle, hogy csak néztünk, hogy ezt hogy sikerült így elintézni. Még az első nap végén is úgy voltunk vele, hogy kiestünk, hát kiestünk, holnap megyünk tovább és kész. Tudtunk futóművet is állítani másnapra, úgyhogy tényleg azt éreztük vasárnap majd minden szuper lesz, volt lendület és kedv is, ami idő közben alább hagyott. Amikor a váltónk lefogazott, akkor azért úgy kicsit elment a kedvünk mindentől.

 

A kategóriátok kivolt, mégis összerakosgattak benneteket, ez mennyire szegte kedveteket még jobban?

- Elvileg négyen voltunk a kategóriában, de két autót nem vettek át P14-be, ezért felsoroltak minket P16-ba. Úgyhogy maradtunk ketten a saját kategóriánkból, és ismét Subaru, meg Mitsubishik ellen versenyeztünk, amelyekkel ugye nem nagyon tudunk mit csinálni. Mentünk ott, ahová soroltak minket, de jobb nem lett a hangulatunk tőle.

 

Számotokra mindig nagyobb élvezetet nyújt, egy jó versenyt magatok mögött tudni, mint egy kupát megszerezni?

- Most is megszereztük a Lada Kupa első helyéért, és a kétkerékhajtású H csoport második helyéért járó kupákat, de örülünk is meg nem is neki. Pont azért, amit mondtál, hogy tényleg egy nagyon jó hangulatú, rugalmas versenyzésnek sokszor jobban tudunk örülni, mint mikor nyögvenyelős minden. Ez meg akárhogy nézzük nem volt egy felhőtlen győzelem. Kicsit ilyen keserű méz "fílingje" volt az egész versenynek. Mindent egybevéve inkább csak elégedettek vagyunk, mint boldogak, hogy célba értünk és dobogóra állhattunk, mert a szuper rali miatt csak feleannyi pontért harcoltunk végig. Ez most így alakult.

 

Veszprémig még van egy szűk hónap. Elkészültök addig a Ladával?

- A kocsin rengeteg mindent kell a következő versenyig csinálni, ami ugye ismét egy murva verseny lesz Veszprémben. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ott lehessünk, és végre egy jót autózzunk, de ez sok mindentől függ még, legfőképp, hogy a váltó elkészül-e addig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: