DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Székesfehérvár Rali: Négy szakasz után Krózser az élen

Krózser Menyhért és Papp György kettőse kezdte a legjobban az Országos Ralibajnokság harmadik állomását, a Székesfehérvár Ralit. A nehéz murvás szakaszokon Herczigék állnak a második helyen, lemaradásuk mindössze 14 másodperc, mögöttük a Turán-Zsíros duó zárta az első négy szakaszt.

Az első kör után mondták:

Turán Frigyes: Szerencsére jól kezdtünk az új autóval, de sajnos a második gyorson kaptunk egy defektet, így egy picit hátrébb csúsztunk, de ennek ellenére is harmadikok vagyunk, szóval ez teljesen rendben van. Még nem érzem azt, hogy száz százalékosan tudom az autót autózni, de minden egyes kilométerrel jobb lesz, és jobban érezzünk magunkat benne. A második körre is ugyanúgy megyünk ki, mint eddig, próbálunk gyorsa menni. Szoros, nagyon szoros az eleje, de ilyen a magyar bajnokság, ezt tudtuk eddig is, erre készültünk, így minden megszerzett pontnak komoly értéke van, szóval nem csodálkozom az álláson. Szerintem Miki is, és én is megszokjuk az autót, gyorsulni fogunk, így szerintem csak még keményebb lesz a csata a verseny végéig.  

 

 

Herczig Norbert: Nagy csata van, de erre is számítottunk. Mi egy húzós, de óvatos tempót autóztunk az első körben, semmi technikai hibánk nincs, se defekt, se semmi. Amennyire lehetett vigyáztunk az autóra, de azt gondolom a következő kör lehet majd, az úgynevezett szelektáló része a versenynek, hiszen talán egy kicsit romlik majd a murva minősége, most lehet arra készülni, hogy áldozatai lesznek a pályának, így még jobban kell majd figyelni. Ugyanakkor verseny van, így nem lehet spórolni, óvatoskodni. Nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt, hogy gyors is legyél, és vigyázz is az autóra. Valószínűleg gyorsabbak leszünk még így is, mint az első körben, mert azért eléggé elöl mentünk, nem volt még annyira tiszta a pálya, mint amilyen majd most lesz. Egyelőre mi most még nem is nagyon foglalkozunk azzal, hogy hol állunk, saját magunkra figyelünk. Nem lep meg, hogy Menyáék vezetnek, tudjuk, hogy ügyes fiú, jól is állították be a kocsit, de a cél, az a célban van!

 

 

Kazár Miklós: Nagyon sokat kellett takarítanunk, nagyon csúszós volt a pálya, nagyon sok mindent meg kellett tanulnunk. Most megyünk ezzel az autóval először versenykörülmények között először, nem akarjuk eldobni, ezért megint ugyanazt kell csinálnunk, mint Miskolcon. Meg kell tanulni, be kell lakni ezt az autót! A második körben már szeretnénk támadni, ebben segítségünkre lehet, hogy tisztább lesz a pálya, szóval nem kérdés, mindenképpen szeretnénk feljebb jönni! Nagyon szoros a meccs, ezért is tudunk majd közelebb kerülni az elejéhez, szépen belakjuk az autót, és minden rendben lesz, én bizakodó vagyok.

 

Eredmény ITT

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: