DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kubica kitart a rali mellett

Robert Kubica a szezon eleji kezdeti nehézségek és Felipe Massa korábbi nyilatkozata ellenére sem hajlandó felhagyni a ralival - a lengyel versenyző szeretne tovább fejlődni a jobb eredmények reményében.

Az előző hetekben Felipe Massa egy igazán határozott nyilatkozatot adott ex Forma-1-es versenytársáról, miszerint rossz döntést hozott Kubica, hogy a ralit választotta pályaautók helyett. Mindezek ellenére Kubica hajthatatlan, és mindent el fog követni azért, hogy bebizonyítsa, a raliban a helye.

 

"Legelőször a Forma-1-ben állítottam fel magamnak olyan célt, amit el szerettem volna érni, azonban különböző okok miatt nem tudtam megvalósítani azokat." - mondta el a lengyel. "Most új vágyaim lettek, melyek a ralival kapcsolatosak - és ezeket teljesíteni szeretném. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy a kétkedők láthassák, igen is van helyem ebben a technikai sportban. Egy nehéz időszakon vagyok túl, és remélem, ebből ki tudok jönni és felfelé ívelnek majd az eredményeim."

 

 

Az előző szezon végén ugyan Kubicának volt lehetősége dönteni a DTM és a WRC között, ő mégsem hagyott fel korábbi terveivel, és a Ford-nak köszönhetően idén tovább folytathatja a kilométerek gyűjtését a rali világbajnokság pályáin. A 2015-ös éve még képlékeny, de úgy véli, hogy a rali abszolút pozitív tapasztalatokat adhat neki a jövőben. "Tavaly készítettem egy listát a pozitívumokról és negatívumokról... ha most azt látnám, azt mondanám, hogy csak egy őrült képes ralizni. De mivel én is ember vagyok, szeretek olyan dolgokkal foglalkozni, amelyeket nem teherként élek meg. Maga a rali elégedettséggel tölt el és ez az, amiért autóba ülök a futamokon." - nyilatkozta Kubica.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: