DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Hirvonen eltüzelt Fiestája: 150 millió forintnyi kár

A szardíniai verseny nem volt olcsó kirándulás az M-Sport számára. Hirvonen Fiesta WRC-je teljesen kiégett, a kár jelentős, mintegy 150 millió forint (fél millió euró).

Döbbenten állt Malcolm Wilson, az M-Sport főnöke a "PX12BVT" rendszámú Fiesta WRC roncsa előtt. Az autó teljesen kiégett, semmi használható nem maradt belőle. "Egy nagyobb esés után sok használható marad az autóból. De most semmi nincs amit újrahasznosíthatnánk. Ez hatalmas veszteség nekünk" mondta Wilson, aki most elég mélyen a zsebébe kell nyúljon. "Nincs biztosítás a raliautóinkon. Az anyagi kár jelentős, körülbelül 500 ezer euróról van szó. Egy nagy csapás."



 

Hogy miért gyulladt ki az autó az még mindig nem világos. Wilson reméli, hogy a vizsgálat során, amit az M-Sport főhadiszállásán fognak megejteni, választ a kérdésre, és megtalálják a tűz okát. "Biztos, hogy nehéz lesz bármit is megállapítani. Egy törött féltengelyen vagy egy lyukas tankon kívül nem sok más látszhat..."



 



 

Közvetlen kihatása nem lesz a tűzesetnek az M-Sport vb-programjára, de mindenképp szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat a csapatnál. "Mindegy mi fog történni, továbbra is ott leszünk a vb-n!" hangsúlyozta Wilson. Ezt az R5-ös modell kelendősége teszi lehetővé, Wilson reálisnak látja a századik Fiesta R5 elkészültét még ebben az évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: