DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Hosszabbít a Volkswagen a Rali vb-n

A német márka elnöksége zöld utat adott a sport osztálynak a Rali vb-s program folytatására és az eredetileg három évre tervezett programot újabb négy évvel egészítették ki.

Úgy tűnik a Volkswagen elégedett motorsport osztályának teljesítményével és a 2013-ban megkezdet hároméves programot a projekt felénél újabb négy évvel meghosszabbította a Volkswagen vezérkara. A csapat persze mindent megtett az elismerését, hiszen már az első szezonban nagy fölénnyel szerezték meg az pilóták, a navigátorok és a gyártók világbajnoki címét is, az idei, második szezon felénél is parádésan állnak, egyéniben övék az első kettő illetve a negyedik hely, csapatban pedig nagy fölénnyel állnak az élen

 

"Az FIA Rally Világbajnokság nagyszerű platform a Volkswagen számára, hogy a nagyvilág számára bizonyítsa autói hatékonyságát, dinamikáját és megbízhatóságát:" - vallotta be Dr. Heinz-Jakob Neusser, a Volkswagen igazgatótanácsának a Műszaki Fejlesztésért felelőse a márka motorsport programjáról. "Ez a sorozat sokkal közelebb áll ahhoz a technológiához melyeket a legfrissebb utcai modelljeinkben használunk, mint bármely másik világbajnoki sorozat, a Rally VB pedig olyan körülmények között zajlik melyeken vásárlóink a világ minden táján napról-napra találkoznak. Továbbá emberek millió szenvedélyesen rajonganak ezért a sportét, közeli a kapcsolat a Volkswagen termelési és a motorsport fejlesztései részlegek között, a különböző piacokon pedig közvetlen riválisainkkal versenyezhetünk és a médiákban tapasztalható hatalmas marketing potenciál arra a döntésre vezetett minket, hogy hosszútávon kötelezzük el magunkat a Rally Világbajnokság mellett."

 

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy az igazgatótanács döntésével 2019-ig elköteleztük magunkat a Rally Világbajnokság mellet, a Volkswagen korábban soha ilyen hosszú időre nem tervezett még motorsport programot." - vette át a szót Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója. "Ez a hit hatalmas motivációt ad az egész csapatnak, egyetlen másodpercen sem ülhetünk a babérjainkon, továbbra is ugyanazzal a szenvedéllyel, elszántsággal és elkötelezettséggel vetjük bele magunkat a munkába, hogy továbbra is sikeresek lehessünk a Rally Világbajnokságon. A bajnokság siker előfeltétele, hogy a formátumát a TV számára tudjuk optimalizálni, annak érdekében hogy a rallysport még vonzóbbá váljon a nagyközönség számára. Felszólítjuk a promótert, hogy dolgozzanak együtt a gyártókkal, hogy jelentősen növelhessük a közvetítéseket a sorozatról."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: