DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Ogier pár szakasz után lemondott a győzelemről

Az Olasz Ralin idei negyedik győzelmét szerző Sebastien Ogier elárulta, hogy mielőtt átvette a vezetést, magában már szinte teljesen feladta a versenyt.

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier csak tizedikként nyitott Szardínián, de szombat délelőttre sikerült a második helyre felkapaszkodnia, így amikor csapattársa, Jari-Matti Latvala hibázott, a francia átvehette a vezetést. "Nem volt egyszerű hétvégém" - idézte fel a versenyt Ogier. "Két napig maximumon teljesítettünk. Az első nagyon dühítő volt, mivel bármennyire is nyomtuk, folyamatosan időt veszítettünk."



 

"A pénteki szerviz során nagyon csalódott voltam, azt hittem, hogy ezen a hétvégén talán legfeljebb csak egy dobogóért harcolhatok majd. De végül délután jobbak lettek a körülmények, és nem jelentett akkora hátrányt, hogy elsőként kellett végigmennem, így a második helyre értem fel, amit sok pilóta hibáinak is köszönhettem" - mondta Ogier, aki viszont egészen a második napig végéig arra készülhetett, hogy egymás után második vereségét szenvedi majd el Latvalától:



 



 

"Nagyon nehéz volt az első nap elvesztett húsz másodpercet visszahozni, mivel Jari nagyon erős és gyors, ráadásul pontosan ugyanolyan autóban vagyunk, ami ráadásul igazán kiváló, így elég nehéz előnyt szerezni" - mondta a francia, aki szokásától eltérően nem nyerte meg a Power Stage-et, azaz nem 28, hanem "csak" 26 ponttal zárta az Olasz Ralit, miután az utolsó szakaszon mindkét csapattársa, Mikkelsen és Latvala is megelőzte.



 

"Néhány újságíró meglepetten kérdezte, hogy miért nem nyertem meg a Power Stage-et" - árulta el Ogier. "A Power Stage előtt mindig azt mondom, hogy gyorsan fogok vezetni, de nem a maximumon, ám senki nem hisz nekem. Mindent megtettem, de Andreas nagyon jó volt, és hogy őszinte legyek, ezzel az egy extra ponttal is elégedett vagyok. Megszereztük a győzelmet, ez a legfontosabb."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: