DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: Latvala és Kubica rontott, Ogier az élen

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier kezdheti az élről az Olasz Rali utolsó napját, miután csapattársa, a verseny élén álló Jari-Matti Latvala rontott az utolsó szombati szakaszon.

A volkswagenes Jari-Matti Latvala 17,7 másodperce előnnyel kezdhette meg a szombat délutánt az Olasz Ralin csapattársával, a világbajnoki éllovas Sebastien Ogier-vel szemben. A Monte Olia-szakasz végén Latvala műszaki probléma miatt több mint öt másodpercet bukott, s hamarosan még rosszabb helyzetbe került. A nap utolsó gyorsaságiján a finn hibázott, eltalált egy sziklát, aminek következtében kerékcserére kényszerült, s ez több mint két percébe került.



 

Ogier így száz másodperc előnnyel vezeti az Olasz Ralit a zárónap előtt a Latvala hibáját követően a második helyre felzárkózó Mads Ostberg előtt, aki bő húsz másodperccel áll a finn előtt. A VW harmadik pilótájának, Andreas Mikkelsennek szintén nem volt sima napja, a Monte Olia-szakaszon eltört a lengéscsillapítója, a zárón pedig több mint negyven másodpercet veszített Ostberggel szemben.



 



 

Mikkelsen így most a negyedik helyen áll, mögötte Elfyn Evans következik, aki annak köszönheti ötödik helyezését, hogy csapattársa, az eddig jól szereplő Robert Kubica a mai utolsó előtti szakaszon egy kilométerrel a gyorsasági vége előtt balesetet szenvedett, és elvesztette jobb első kerekét. Az első tíz versenyző közé Prokop, Solberg és Al Qassimi mellett két WRC2-es pilóta, Bertelli és Sousa fért még be.



 

Holnap négy gyorsaságit rendeznek az Olasz Ralin, az első reggel 7:39-kor kezdődik, míg az utolsó, a Power Stage 12:08-kor rajtol el. A hivatalos eredményhirdetést a tervek szerint 13:45-kor tartják.



 

Az Olasz Rali állása 13 gyorsasági után:



 

1. Sebastien Ogier VW 3:30:15.8  
2. Mads Ostberg Citroen +1:40.2  
3. Jari-Matti Latvala VW +2:01.5  
4. Andreas Mikkelsen VW +2:37.8  
5. Elfyn Evans M-Sport Ford +4:24.3  
6. Martin Prokop Czech Ford +5:26.1  
7. Henning Solberg Solberg Ford +6:09.6  
8. Khalid Al Qassimi Citroen +15:05.2  
9. Lorenzo Bertelli FWRT Ford +16:08.1 *
10. Bernardo Sousa Sousa Ford +17:32.4 *
         
* WRC2        

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: