DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Kubicáé a shakedown Szardínián (videóval)

Az Olasz Ralira óvatosságot fogadó Robert Kubica autózta a legjobb időt a csütörtök délelőtti hivatalos bemelegítésen, a lengyel mögött Ogier, Latvala, Solberg sorrend alakult ki.

Az új központnak köszönhetően a bemelegítésre is új helyszínt kapott az idei Olasz Rally mezőnye, a versenyzők az Algerho-hoz közeli 4,33 kilométeres, murvás és rendkívül poros pályán készülhettek a hétvégére.

 

Ami azt illeti a fiúk nem vitték túlzásba a nézők szórakoztatását a szabad edzésen, a WRC-s párosok közül Henning Solberg kivételével mindenki kétszer szaladt át a pályán, ez idő alatt némi meglepetésre Robert Kubica autózta a legjobb időt. "Elég jól éreztem magam a pályán és jobb volt a tapadás mint amire számítottam" - emlékezett vissza be Kubica. "Az is segítetett, hogy vártunk egy kicsit, had menjenek a többiek, mert holnap is hátrébbról kell majd rajtolnunk, nem lett volna értelme az elején mennünk. A pályán mindenből volt egy kicsi, mint például nagy sebességű kanyarok, melyek majd várnak ránk a hétvégén."

 

A lehető legkisebb hátránnyal, egyetlen tizedmásodperccel szorult a második helyre Sebastien Ogier, aki kettő tizeddel verte finn csapattársát, Jari-Matti Latvalát. Henning Solberg eddig remek visszatérő szezont produkált, a svéd és a portugál ralin szerzett értékes pontok után úgy tűnik Szardíniára is átmentette formáját, hiszen a negyedik helyen zárta a tesztet, Andreas Mikkelsen Polo WRC-je előtt.

 

 

A legjobb Citroen a hatodik helyen finiselő Kris Meeke-é lett, a Hyundai-nál az összetettben hetedik, Thierry Neuville végzett az élen, az M-Sport "gyári" versenyzői közül pedig Mikko Hirvonen lehet valamivel boldogabb.

 

A Szardínia Rally hivatalos programja csütörtök este a sziget déli részén megrendezésre kerülő szuperspeciállal folytatódik.

 

Rally Italia Sardegna hivatalos teszt eredmény - WRC:

1. Robert Kubica 3.35.4
2. Sebastien Ogier + 0.1
3. Jari-Matti Latvala + 0.3
4. Henning Solberg + 0.5
5. Andreas Mikkelsen + 1.0
6. Kris Meeke + 3.4
7. Thierry Neuville + 3.5
8. Juho Hanninen + 4.2
9. Mikko Hirvonen + 4.4
10. Mads Ostberg + 5.1
11. Hayden Paddon + 5.1
12. Elfyn Evans + 5.9
13. Khalid Al Qassimi + 12.9
14. Martin Prokop + 17.1
15. Jaroslav Melicharek + 21.8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: