DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Szardínia: Kubica ismét óvatosan vezet majd

Argentínában már bejött, így Szardínián is roppant óvatos vezetési stílust alkalmaz majd Robert Kubica annak érdekében, hogy minél több pontot szerezzen.

Az idei WRC-szezont rengeteg balesettel nyitó Robert Kubica úgy döntött, hogy Argentínában a korábbiaknál sokkal óvatosabb vezetési stílust alkalmaz majd, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a szezonban először baleset nélkül tudott teljesíteni egy versenyt, és megszerezte idei első pontjait. A lengyel úgy döntött, ezt a hozzáállást a soron következő olaszországi eseményre is megőrzi:



 



 

"Ahogy minden murvás esemény, ez a rali is nagyon nehéz lesz, épp ezért nem változtatok a hozzáállásomon a korábbi, argentin versenyhez képest. Persze Szardíniát már valamennyire ismerem tavalyról, a WRC2-ből, de a célom ettől függetlenül ugyanaz marad. Megpróbálom maximalizálni a célba érés esélyét, s ezzel együtt minimalizálni a hiba lehetőségét. Minden szakasz nagyon technikás, a felszín pedig homokos, szóval egészen csúszós."



 

"A szakaszok gyorsak, néhol nagyon gyorsak, viszont nagyon keskeny az egész, szóval precízen kell vezetned, és megpróbálni a lehető legnagyobb sebességgel bevenni a kanyarokat, miközben tartod az ívet" - mondta Kubica, aki egy argentínai hatodik hellyel a tarsolyában érkezik Szardíniára, a holnapután kezdődő Rally d"™Italiára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: