DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Argentin Rali: Kubica végre sikeres versenyt zárt

Robert Kubicának végre megfordult a szerencséje: a rali-világbajnokság ötödik futamán a lengyel megszerezte idei első pontjait - ehhez csak az kellett, hogy baleset nélkül teljesítse a versenyt.

Három nagy kihívást jelentő napon van túl az M-Sport Ford Fiestájával versenyző Robert Kubica, akinek minden oka megvan az örömre, hiszen végre megszakította rossz sorozatát, és sikeresen zárta az Argentin Ralit. Az egykori F1-es pilóta a verseny előtt úgy nyilatkozott, ezúttal nem a minél nagyobb tempóra, hanem a célba érésre fog koncentrálni, ami meg is hozta eredményét, hiszen a hatodik helyen végzett.



 



 

Ezzel a lengyel épp a szezon egyik legnehezebb versenyén szakította meg rossz sorozatát, és persze amellett, hogy megbízható volt, a tempó sem hiányzott: a zárószakaszon például az ötödik helyen végzett. Ezek után nem csoda, hogy hosszú idő után újra egy elégedett nyilatkozatot olvashattunk Kubicától a versenyt követően:



 

"Nagyon hosszú és sokat követelő verseny volt nagyon nehéz körülményekkel" - olvasható a lengyel sajtóközleményében. "Először jöttem ide, nem ismertem a szakaszokat, ami komoly kihívást jelenthet, s már a pályabejárást követően tudtuk, hogy nehéz verseny lesz. A szakaszok nagyon technikásak önmagukban is, és akkor még nem is beszéltünk a körülményekről. Az biztos, hogy nem volt könnyű verseny."



 



 

"Nincs ebben a sportban semmi varázslat, a tapasztalat pedig alapvető fontosságú. Jobb a hatodik helyen zárni, mint célba sem érni, persze a negyedik vagy a második hely még jobb lett volna. Persze realistának kell maradnunk egyelőre. Mindenesetre úgy gondolom, Maciek és én nagyon pozitív versenyt zártunk ezen a hétvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: