DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

WRC: Latvala fél perccel vezet a zárónap előtt

A finn Jari-Matti Latvala fél percre növelte előnyét csapattársával, Sebastien Ogier-vel szemben az Argentin Rali szombat délutáni programján.

Az Argentin Rali első helyéért szinte az első pillanattól kezdve a Volkswagen két gyári versenyzője, Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala harcol. A vezetést az utolsó pénteki szakaszon (egyelőre) végleg megszerző finn a szombat délutánt bő húsz másodperces előnnyel kezdte meg, s az első szakaszon mindketten odaléptek a Volkswagennek, Ogier azért, hogy felzárkózzon, Latvala pedig azért, hogy végleg eldöntse a versenyt.



 



 

A délutáni programot nyitó San Agustin szakaszon mindkét versenyző hibázott: mindketten megpördültek, Latvala pedig egy ízben le is állt a szakasz vége előtt. A problémák Ogier-t viselték meg jobban, sérült abronccsal és túlmelegedési problémákkal küzdő autóval kellett folytatnia. Latvala végül tovább tudta növelni előnyét, 31,2 másodperccel áll csapattársa előtt az esti szuperspeciált követően.



 

A stabil harmadik helyen álló Kris Meeke meg tudta tartani kiváló pozícióját, bár a harmadik Volkswagen, a versenyre a Rali 2 szabály alatt visszatérő Andreas Mikkelsen majd egy percet hozott rajta délután, de még így is közel két perc a brit előnye a norvéggel szemben. A technikai gondok miatt szintén Rali 2-re kényszerülő Thierry Neuville már az ötödik, megelőzve a továbbra is stabilan versenyző Robert Kubicát, és csapattársát, a leszakadóban lévő Elfyn Evanst.



 



 

A pénteken egyaránt bukó Mads Ostberg és Mikko Hirvonen már a 10-11. helyre kapaszkodott fel, bár előbbinek nincs könnyű helyzete, mivel jobb keze megsérült az utolsó szakaszon. A technikai gondokkal küzdő Dani Sordo viszont nem tudott a többiekhez hasonlóan felkapaszkodni, újabb problémái miatt végleg fel kellett adnia a futamot.



 

Az Argentin Rali állása 10 szakasz után:

1. Jari-Matti Latvala VW 3:33:19.1
2. Sebastien Ogier VW +31.2
3. Kris Meeke Citroen +3:47.0
4. Andreas Mikkelsen VW +5:43.0
5. Thierry Neuville Hyundai +6:40.9
6. Robert Kubica M-Sport Ford +7:14.4
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +7:52.0
8. Martin Prokop Czech Ford +8:20.9
9. Nasszer Al-Attija M-Sport Ford +16:20.6*
10. Mads Ostberg Citroen +20:35.8
       
* WRC2    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: