DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Latvala vezet, Kubica már ötödik

Jari-Matti Latvala remek napot zárt, s növelni tudta előnyét Sebastien Ogierrel szemben az Argentin Rali délutáni szakaszain.

A finn Jari-Matti Latvala a délelőtti 3,3 másodperces előnyét előbb elvesztette, majd 17-re növelte csapattársával, Sebastien Ogierrel szemben az Argentin Rali első teljes napjának második felén. Ahogy délelőtt, Ogier délután is gyorsabb tudott lenni a rövidebb, 27 kilométeres Santa Catalina-szakaszon, ezzel visszavette az első helyet csapattársától, ám a nap utolsó gyorsaságiján, az 52 kilométeres Ascochinga-szakaszon ismét Latvala volt a gyorsabb.



 



 

A napot több baleset tarkította: Ott Tanak a második gyorsaságin szállt el.



 

A finn nem kevesebb, mint 18 másodpercet adott csapattársának a rali leghosszabb szakaszán, így komoly előnnyel várhatja a szombati napot. A Volkswagen a verseny eddigi összes szakaszát behúzta, és egyelőre biztosnak látszik a kettős győzelem, a dobogó teljes kisajátítása viszont nem jöhet össze, mivel a harmadik helyét magabiztosan őrző Andreas Mikkelsen autója az Ascochinga-szakasz vége felé közeledve megállt. A norvég holnap a Rali 2 szabály értelmében folytathatja a versenyt.



 



 

Roncsok az út szélén...



 

A szakasz előtt negyedik helyen álló Thierry Neuville autója szintén megállt az ötödik gyorsaságin, akárcsak csapattársáé, a korábban már műszaki gondok miatt visszaeső Dani Sordóé. A szakasz előtt még Mikkelsen és Neuville mögött álló Kris Meeke így a harmadik helyre lépett előre Citroenjével. A két kiesésből az M-Sport meglehetősen óvatosan versenyző párosa, Elfyn Evans és Robert Kubica is profitált, akiket két tized választ el egymástól a negyedik-ötödik helyen. A hatodik helyen álló privát Ford, Prokop mögött négy WRC2-es autó teszi teljessé a legjobb tíz listáját.



 



 

Holnap délelőtt és délután is két negyven kilométeres szakaszt rendeznek az Argentin Ralit, mielőtt a mezőny visszatér a Parque Tematicóba, a második szuperspeciálra, melyet magyar idő szerint éjfél után rendeznek.



 

Az Argentin Rali állása öt szakasz után:



 

1. Jari-Matti Latvala VW 1:57:36.3
2. Sebastien Ogier VW +17.7
3. Kris Meeke Citroen +1:07.4
4. Elfyn Evans M-Sport Ford +3:48.1
5. Robert Kubica M-Sport Ford +3:48.3
6. Martin Prokop Czech Ford +4:12.2
7. Nasser Al-Attija M-Sport Ford +5:36.8*
8. Jurij Protaszov Ford +8:22.0*
9. Diego Dominguez Skoda +10:36.5*
10. Gustavo Saba Ford +11:43.0*
       
* WRC2    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: