DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Latvala vezeti a VW trióját Argentínában

A papírformának megfelelően Volkswagen-vezetéssel kezdődött az Argentin Rali, ám három szakasz után nem a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier, hanem a finn Jari-Matti Latvala vezet a versenyben.

A tegnapi szuperspeciál után a mezőny ma a Santa Catalina nevű 27 kilométeres gyorsaságival kezdte a napot, ahol a címvédő Ogier zárt az élen, akárcsak a tegnapi nyitányon. A maratoni (sőt, tíz kilométerrel annál is hosszabb) 52 kilométeres Ascochinga-szakaszon viszont az elsőként futó Ogier úgy érezte, hogy ez a pozíció hátrányt jelent a számára, ki is kapott Latvalától, így a mai nap felénél 3,3 másodperc hátrányban van csapattársához képest.



 

A Volkswagen egyelőre a teljes siker felé halad (bár a verseny még nagyon hosszú), hiszen a harmadik helyen Andreas Mikkelsen következik, annak ellenére, hogy a mai második szakaszon egy kő megsértette a kormányművét.



 



 

A riválisok már a Santa Catalinán elkezdtek megfogyatkozni: Mikko Hirvonen nagyot bukott Fordjával, Mads Ostberg Citroenjének pedig egy kereke szakadt ki. Így jelenleg a VW-k mögötti negyedik helyet a hyundaios Thierry Neuville foglalja el bő félperces hátránnyal, mögötte a citroenes Kris Meeke következik.



 

Robert Kubica, aki mindenáron szeretné baleset nélkül teljesíteni a versenyt, óvatos vezetéssel a nyolcadik, mögötte két WRC2-es versenyző, Nasszer Al-Attija és Nicolas Fuchs következik. Neuville márkatársa, Dani Sordo jelenleg nincs az első tízben, mivel turbóproblémák miatt jó pár percet elveszített ma.



 

Az Argentin Ralin ma még két szakaszt rendeznek, a mezőny újból teljesíti a Santa Catalinát és az Ascochingát.



 

Az Argentin Rali állása három szakasz után:



 

1. Jari-Matti Latvala VW 1:01:25.2
2. Sebastien Ogier VW +3.3
3. Andreas Mikkelsen VW +18.5
4. Thierry Neuville Hyundai +32.4
5. Kris Meeke Citroen +42.5
6. Martin Prokop Czech Ford +2:10.9
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +2:15.4
8. Robert Kubica M-Sport Ford +2:29.0
9. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford +2:55.9*
10. Nicolas Fuchs M-Sport Ford +3:00.9*
       
* WRC2    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: