DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Ogier nyerte az argentin szuperspeciált

A világbajnoki címvédő, idén a négyből három futamot nyerő Sebastien Ogier nyerte az Argentin Rali csütörtöki nyitányát.

Az Argentin Rali nyitányán, a csütörtöki szuperspeciálon a versenyzők kettesével két-két kört tettek meg a Parque Tematicóban. A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier a Citroennel versenyző Mads Ostberggel csapott össze, akit három másodperccel előzött meg, de a norvég így is befért a második helyre. Jól kezdődött a rali a Volkswagen számára, hiszen három autójuk is a legjobb ötbe került: Ogier első, Mikkelsen harmadik, Latvala pedig ötödik lett.



 



 

A Ford legjobbja a negyedik helyen záró Mikka Hirvonen volt, míg a Hyundai éppen csak, de kiszorult az első öt közül: Neuville a hatodik, a shakedownon legjobb időt elérő Sordo pedig a hetedik helyen zárt. A legjobb tízbe rajtuk kívül Kris Meeke, illetve két WRC2-es pilóta, Jari Ketomaa és Nicolas Fuchs fért be. Robert Kubica csak a tizenkettedik helyen zárt, de így is megelőzte a szintén állandó WRC-résztvevő Elfyn Evanst.



 

Az Argentin Rali ma négy szakasszal folytatódik, a versenyzők összesen több mint százötven kilométernyi gyorsaságit teljesítenek. Az első magyar idő szerint 14:08-kor, az utolsó pedig 20:24-kor rajtolhat el.



 

Az Argentin Rali állása:



 

1. Sebastien Ogier VW 4:51.7
2. Mads Ostberg Citroen +3.0
3. Andreas Mikkelsen VW +3.5
4. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +4.1
5. Jari-Matti Latvala VW +4.2
6. Thierry Neuville Hyundai +5.4
7. Dani Sordo Hyundai +7.2
8. Kris Meeke Citroen +9.3
9. Jari Ketomaa Autotek Ford +9.5
10. Nicolas Fuchs M-Sport Ford +10.1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: