DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

A Volkswagen megdöntheti a Citroen rekordját

Az elmúlt nyolc világbajnoki ralin a Volkswagen győzedelmeskedett, egy ugyanilyen sorozattal rendelkezik korábbról a Citroen is. Egy kilencedik siker azt jelentené, hogy a német gyártó átvenné a rekordot.

A VW a tavalyi Ausztrál Rali óta verhetetlen, a nyolc győzelemből hetet szerzett Sebastien Ogier, köztük a legutóbbi, portugál versenyen aratott sikert is, amellyel sikerült beállítani a Citroen rekordját. A franciák 2011-ben produkáltak hasonló szériát, abban szintén része volt Ogiernek: ő és Sebastien Loeb felváltva nyertek négy-négy futamot. Ha azonban az eddig domináns Volkswagen nyer - amire meglehetősen nagy a valószínűség - a márka a WRC abszolút csúcstartójává válik.

 

Egy másik nyolcas sorozat biztosan megdől az Argentin Ralin: 2005 és 2013 között Sebastien Loeb verhetetlen volt a helyszínen. Utolsó győzelmét is Argentínában szerezte, idén azonban már nem vesz részt raliversenyeken, így biztos, hogy vasárnap egy új győztest fognak felavatni.

 



Az eddigi négy fordulóból három győzelmével Ogier lehet a leginkább esélyes, hogy legendás honfitársa trónját Argentínában is átvegye, a Volkswagen motorsport-főnöke, Josh Capito azonban óvatosságra int: "Nagyon sokat elértünk ebben a szezonban, ezért úgy tekintenek ránk, mint a favoritokra. Az első szakasz elején azonban mindenki a nulláról kezd. Természetesen mi is győzni akarunk, a sportban azonban nincsenek ajándékok."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: