DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

A Hyundai átszervezi autói beosztását az Argentin futamra

A Hyundai Shell World Rally Team két autóval vesz részt a következő hónapban megrendezésre kerülő Argentin ralin: Thierry Neuville mellett Dani Sordo ragadja meg a Hyundai i20 WRC kormányát.

Az eredeti tervek szerint Neuville mellett Juho Hänninen versenyzett volna Argentinában, ám Sordo lenyűgöző portugáliai teljesítményét követően (többek között két szakaszgyőzelm) a csapat újabb lehetőséget ad neki.

 

A csapat bízott benne, hogy három autót állíthat rajthoz Argentínában, és három pilóta vehet rész a ralin. Azonban ezt képtelenség volna megvalósítani ilyen rövid idő alatt, figyelembe véve a tengerentúli futam logisztikai követelményeit is.

 

Hänninent az évad több ralijára szerződtette a Hyundai Motorsport; vele egyetértésben döntöttek úgy, hogy átrendezik a pilóták indulási sorrendjét. Ugyanakkor a finn pilóta is elutazik Argentínába, ahol a pályabejárásban segít a Hyundai Shell World Rally Team-nek. Következő WRC részvétele júniusban, a Szardíniai Ralin lesz.

 

"Úgy érezzük, hogy Dani megérdemelte, hogy kiváló portugáliai teljesítménye után folytathassa a részvételt. Szerettünk volna egy harmadik autót is rajthoz állítani, ám ez logisztikai és egyéb praktikus szempontból is megvalósíthatatlannak bizonyult, figyelembe véve a szoros határidőket, valamint az előző portugália futam után szükségessé vált javításokat. Ezért abban maradtunk Juhóval, hogy következő versenyét áttesszük Szardíniába. Ezt megértette és nagyvonalúan elfogadta. Juho mindazonáltal fontos szerepet fog játszani Argentínában, a pályabejárás során" - hangsúlyozta Michel Nandan csapatfőnök.

 

Dani Dordo: "Rendkívül hálás vagyok a csapatnak, hogy lehetőséget kaptam részt venni az Argentin ralin. Portugáliában kiváló ütemben, nagyszerű teljesítményt nyújtva autóztunk a Hyundai i20 WRC-vel; igazán szomorú, hogy nem tudtunk a végsőkig küzdelemben maradni. örömmel használom ezt kiindulási alapként az Argentin Ralihoz. Komoly támogatásra számítok a helyi szurkolóktól, és mindent megteszek, hogy eljuttassuk az autót arra a szintre, ahol Portugáliában volt."

 

Juho Hänninen: "Teljes mértékben támogatom a csapat azon döntését, hogy Argentínára Daninak adták az autót. Szerettem volna versenyezni, és tudom, hogy a csapat megpróbált három autóval indulni, de elfogadom, hogy a körülmények ezt most nem tették lehetővé. A pályabejárás során így is szerephez jutok, és a Hyundai Shell World Rally csapattagokkal együtt szurkolhatok Thierry-nek és Daninak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: