DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Ollé-Tóth: Az újrakezdés öröme

Az abszolút hetedik helyen zárta a miskolci idénynyitót az AS Rallyesport Europe versenyzőpárosa, Ollé Sándor és régi-új navigátora, Tóth Zsolt. Az abszolút 5-be várta magát, de egy hiba miatt két perces hátrányba kerültek. Kárpótlás a malőrért, hogy nagyon gyorsan ment a kettős összehangolódása, amit a későbbiekben komolyan kamatoztathatnak.


 

Ollé Sándor- Tóth Zsolt:"Számunkra nagyon jól kezdődött az idénynyitó, mi sem számítottunk arra, hogy már a prológ ennyire jól sikerül, hiszen kissé döcögősen indult az első kör és csupán egy tizeddel szorultunk a második helyre. A prológon teljesen szétment a kuplung, nem is tudtunk továbbmenni, tréler jött az autóért, szerencsére másnap késő délután volt a rajt, így sikerült megjavítanunk. Olyan hibák kísérték végig a versenyünket, amelyek általában teszteken jönnek elő, de a rali sava-borsa, hogy az utolsó pillanatban van kész minden. Az autót teljesen újjáépítettük, nagyon jól felkészítettük, de sajnos tesztre már nem maradt időnk. Ezért az összeszerelési hibák a versenyen jelentkeztek, mindig volt feladata a szerviznek, akiknek itt is szeretnénk nagy köszönetet mondani! Név szerint is megemlíteni a csapatomat: Csabinak, Tibinek, Kicsinek, Petinek, Gyurinak és Szabinak, akik nélkül ez a verseny és ez a szakaszgyőzelem nem jöhetett volna létre.



 



 

A délutáni rajtot követően kellett két gyorsasági, hogy igazán felvegyük a "fordulatot", de vasárnapra már teljesen belejöttünk, visszatért a régi összhang, amit a meglepő szakaszgyőzelmünk is igazol. Továbbra is a szürkület a legnagyobb bajom, nehezen mérem be a távolságokat, ezért nem szeretem. Ahogy feljött a nap, úgy éreztem, hogy szakaszról szakaszra gyorsulunk, és ezt az idők is igazolták.



 

A negyedik gyorsagági utolsó kanyarjában, négy méterrel a fotocella előtt sajnos lecsúsztunk az útról, sokba került, hiszen majd két percbe telt mire tovább tudtunk menni, így az abszolút 7. helyen zártunk.



 



 

Alapvetően jó volt, kiderült, hogy Zsoltival tempósan tudunk menni, mert a navigálása roppant gyors. Elhiszem neki, hogy amit mond azt meg tudom csinálni. Ennek nagyon örülök, mert láthatóan gyorsak voltunk, a hiba nélkül az abszolút negyedik- ötödik helyen végeztünk volna.

Három murvás futam következik, amit nagyon várunk, ott kiegyenlítettebbek a viszonyok, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy indulunk a Murva Bajnokságban is!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: