DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

WRC: Ogier a portugál siker kapujában

Sebastien Ogier délelőtt visszaszerezte a Portugál Rali első helyét, délután pedig több mint félperces előnyre tett szert a tegnapi napot az élen záró Mikko Hirvonennel szemben.

A Portugál Rali második teljes napját Mikko Hirvonen kezdte meg az első helyen a meglepetésember Ott Tanak előtt, ám pár órával később már egyiküknek sem volt sok oka az örömre. A harmadik helyen álló címvédő, Sebastien Ogier a délelőtti három szakasz közül kettőt is meg tudott nyerni, s a kilencedik gyorsaságin átvette a vezetést Hirvonentől.



 

Az utolsó délelőtti szakaszon a francia és a finn mögött a harmadik helyen haladó Tanak hibázott, autója pedig eltorlaszolta az utat, amivel Hirvonent is akadályozta, így az M-Sport versenyzője 2,4 másodperc hátránnyal váltotta a délutánt. Tanak hibája után Ostberg került bronzérmes pozícióba, hátránya azonban nagyobb annál, hogy esélye lenne felvenni a versenyt az élen álló párossal.



 



 

A tegnap hibázó Robert Kubica ma végleg befejezte a Portugál Ralit. A lengyel a kilencedik szakaszon ismét rontott, ezúttal árokba csúszott Fiestájával, majd amikor megpróbált visszatérni a pályára, tönkrement a kuplung... Ezzel Kubica továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban, egyedüliként az állandó WRC-indulók közül.



 



 

Ogier délután alighanem eldöntötte a Portugál Rali első helyét, a tapadással küzdő Hirvonen a három szakaszon 7,4, 11, valamint 17,3 másodpercet kapott a franciától, aki mindhárom szakaszt megnyerte. Ostberg szintén nem tudta tartani Ogier tempóját, ám a harmadik hely egyelőre az övé, legfeljebb a húsz másodperc hátrányban lévő Sordótól kell féltenie azt, aki Neuville mexikói remeklése után szeretné ismét dobogóra vinni a Hyundait.



 



 

Az említett Neuville egyébként szintén bajba került ma, az utolsóelőtti szakaszon hat percet veszített egy defekt miatt, így Solberg és Mikkelsen eggyel előrébb léphetett. A pontszerzők sorát Prokop, Hanninen és a WRC2-es Al-Attiyah zárja. A Portugál Rali holnap négy szakasszal zárul.



 

A Portugál Rali állása 13 szakasz után

1. Sebastien Ogier VW 3:03:39,8
2. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +38.1
3. Mads Ostberg Citroen +1:26.7
4. Dani Sordo Hyundai +1:46.7
5. Henning Solberg M-Sport Ford +4:29.9
6. Andreas Mikkelsen VW +4:44.8
7. Thierry Neuville Hyundai +7:21.4
8. Martin Prokop Czech Ford +7:21.5
9. Juho Hanninen Hyundai +7:30.6
10. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford +9:24.7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: