DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Balogh-Holczer: A felkészülés jegyében

Március közepén ismét Orfű adott helyszínt az év első tesztversenyének, ami remek lehetőséget biztosított az ORB mezőnyének, hogy a bajnokság kezdete előtt kissé visszarázódjanak a versenyzésbe.

Az idei évben is a hazai bajnokság a fő projektje a Balogh Jani - Holczer Dani párosnak, a tervek szerint itt teljesítenek teljes évadot, de a szezon első bajnoki futama előtt szerettek volna mindenképp egy éles versenyt futni, függetlenül a külön szervezett teszttől. A lehetőségek igen szűkösek voltak, ám a Miskolc Rallye-ra való felkészülés jegyében keresték a megoldást, ami Orfűn valósult meg, és szerencsére a várakozásoknak megfelelően remekül sikerült.



 



 

Balogh Jani: "Különféle gumiabroncsokat próbálgattunk a verseny során, valamint néztük az időeredményeket is. Mindenféle előzmény nélkül vágtunk neki a futamnak, pár kilométer alatt bemelegíti az ember a gumikat és aztán hajrá! Kicsit fura volt ez így, de viszonylag hamar megjött az érzés, így nem volt ezzel semmi gond végül. A tesztelésből adódóan a versenyre csak a harmadik körtől tudtunk odafigyelni, de nagyon jó volt a hozzámérhetőség szempontjából, hogy mások is indultak ezen a versenyen."



 



 

A páros az orfűi teszt rallye-n végül az abszolút harmadik helyen zárt, mindössze 7 tizedmásodperccel lemaradva Hideg Krisztiánék mögött.



 

Balogh Jani: "Kaptunk egy kis ízelítőt még az R5-ös autónak a képességeiről is, hiszen ilyen is indult a mezőnyben. Úgy vélem, abszolút hasznos volt, mint verseny, és mint teszt is ez az orfűi túra. Talán kicsit rövidkének bizonyult, bár mégis az egész napot, az egész hétvégénket kitöltötte. A körülmények eléggé hasonlóak voltak ahhoz, amit majd Miskolcon is várunk, így azt kell mondjam, jó dolgokat tudtunk szimulálni, hozta azt, amit vártunk, reméljük Miskolcon hasznosítani tudjuk ezeket a tapasztalatokat is."



 



 

Március utolsó hétvégéjén pedig már kezdetét veszi az Országos Rallye Bajnokság 2014. évi szezonja. A megszokottól eltérően az idei évben a Miskolc Rallye-val kezdődik az "év", így Balogh Jani hazai közegben vághat neki ennek a bajnokságnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: