DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Spici: Leküzdve a miskolci átok

Spitzmüller Csaba hosszú idő után boldogan ünnepelhetett a célban! A 2008-as magyar bajnok egy sikertelen időszak után abszolút ezüstéremmel tette le ismét a névjegyét a 20. Vredestein Miskolc Rallyn.


 

Spici tehát minden szempontból elégedett lehet az esztendő első versenyével, ahol egyébként abszolút szakaszgyőzelem is fűződött a nevéhez. Régi-új navigátorával, Laczkó Lászlóval nagyon hamar közös hullámhosszra kerültek, annak pedig kimondottan örült, hogy végig versenyben voltak az élmezőnnyel.



 



 

- Roppant nehéz volt az első nap, mert 18-as rajtszámmal indultunk, ami hatalmas hátrányt jelentett - fogalmazott a miskolci célban Spici. - Óriási elszántással fölküzdöttük magunkat az élmezőnybe, így második nap már oda soroltak minket, ahová valók vagyunk. Hatalmas csata volt a pályán, tizedekre menő harcot vívtunk a többiekkel. A végén még akár a győzelmet is megszerezhettük volna, ám egy defekt és a hátsó futómű leszakadása miatt maradtunk a második helyen. Nagyon nehéz verseny volt, éppen ezért roppant értékes ez az ezüstérem. Erre a teljesítményre lehet alapozni, bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan alakul. Nagyon szeretnénk a hátralévő öt futamon is harcban lenni a dobogós helyezésekért, mert most valóban nagy verseny folyt a pályán. Annak pedig kimondottan örülök, hogy ismét rengeteg nézővel találkoztunk, ez pedig nagyon jót tesz a magyar rallynak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: