DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

A végén bukták el - Matics Misi Miskolcon

Túl vannak az első ORB versenyen, de nem titok, hogy elég vegyes érzéseket keltett bennük a hétvége. Nem szeretnék csak a negatívumokat kiemelni, de sajnos ezek vannak túlsúlyban, így nem akarják a szőnyeg alá söpörni ezeket. Csapatbeszámoló a szezonnyitóról.

Mindezek mellett vártuk, hogy elrajtoljunk és kiderüljön, ki milyen formában van az év első versenyén. A gyorsasági szakaszok vonalvezetése nagyon jó volt, egy szakaszon belül többször változott a pálya jellege, és a minősége is. A hosszú gyorsok kemény, embert próbáló szakaszok voltak, főleg az éjszakai Lillafüred- Mályinka. Szombaton két különböző szakaszt kellett teljesíteni, egyiket kétszer, másikat háromszor. Az első körben még nem volt teljesen sötét, de a második és harmadikra már szükség volt a jó lámpasorunkra. Nagyon jól sikerült az első pár gyorsasági, így kategória társainkkal szemben sikerült közel 20 másodperces előnyt szereznünk. Sajnos a nap utolsó szakasza már nem úgy alakult, ahogy terveztük, de így is az első helyen zártunk a kategóriánkban.



 



 

A vasárnap aztán idő előtt be fejeződött. Előnyünk birtokában nem kellet rohannunk minden áron, meghagytuk ezt kategória társainknak. A pályák állapota sem volt túl jó, rengeteg felhordás volt szinte minden kanyarban. Így inkább a biztonságos autózás volt a cél az első két szakaszon. Volt egy kisebb műszaki problémánk is, ez is  hátráltatott bennünket valamelyest, de azt sikerült gyorsan megoldani. A harmadik gyorsasági volt a nap leghosszabb szakasza, és azt reméltük, hogy nem lesz annyira felhordásos. Készültünk erre a szakaszra, mert itt akartunk mindent bele adni. Úgy gondoltuk, amit addig esetleg elveszítettünk, itt visszaszerezhetjük. Sajnos nem így lett. Rögtön a gyorsasági elején egy jobbos kanyarban mindkét jobb oldali kerekünkkel rámentünk valamire, amiről nem sikerült kideríteni, hogy mi volt. Ennek következtében azonnal két defektünk lett. Próbáltunk olyan gyorsan tovább menni, amennyire lehetett és bíztunk benne, hogy az autó kibírja a hátralévő 13-14 kilométert. Pótkereket csak egyet vittünk, így sok értelme nem volt megállni cserélni. Számításaink nem jöttek be, a kerék nem bírta a végéig, és a cél előtt 4 kilométerrel a jobb első kifordult. Ott volt a vége, az autóval nem lehetett tovább menni, így kategóriánk vezető helyéről és az abszolút értékelés 9. helyéről fel kellett adnunk a versenyt. Szerencsénkre nagy anyagi kár azért nem keletkezett az autóban, már meg vannak szükséges alkatrészek és készítjük a következő megmérettetésre.



 



 

Így viszont az első versenyt pont nélkül fejeztük be. A bajnoki címről nem mondtunk le, hosszú még az év, bár így azért sokkal nehezebb dolgunk lesz, de támadni fogunk.



 

Szeretnénk megköszönni támogatóink bizalmát és szervizcsapatunk munkáját, hogy támogatásukkal és munkájukkal lehetővé tették versenyzésünket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: