DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Osváth-Farnadi: Miskolc Rali beszámoló

A megszokottakkal ellentétben idén Eger helyett Miskolcon került megrendezésre az Országos Rally Bajnokság első futama. Március utolsó hétvégéjén 11 darab gyorsaságiból ötöt teljesített a mezőny éjszaka a szombati nap folyamán, de a vasárnapi pályák is tartogattak kalandos helyzeteket a rengeteg felhordásnak és defektveszélyes padkáknak köszönhetően.

Csapatunk a csütörtöki hivatalos teszten próbálhatta meg először "élesben" a téli felújítás eredményét. Bár viszonylag keveset tudtunk menni, sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat.

 

A pénteki prológot követően, szombaton a késő délutáni órákban vette kezdetét a 20. Miskolc Rallye. Az este folyamán háromszor kellett teljesíteni a rövidebb, de igen trükkösBükkszentlászló- Bükkszentkereszt közötti szakaszt, illetve két alkalommal a még nehezebb, több, mint 23 km-es Lillafüred-Mályinka gyorsaságit. Sajnos a második körben egy műszaki hibás autót rajtoltattak előttünk, amit hamar utol is értünk, de viszonylag sokáig voltunk kénytelenek követni, amíg meg tudtuk előzni. Ezt követően már nehezen találtuk a ritmust, így az első napot a kategória harmadik helyén zártuk. Az óraátállításnak köszönhetően nem volt alkalmunk sokat pihenni; vasárnap újabb hat gyorsasági várt ránk. Az első pályán sikerült tized másodpercre pontosan egy időt autóznunk egyik versenytársunkkal, amely egyben a kategória első ideje is volt. Ezt követően egy másik kategóriatársunk kiesését követően sikerült egy hellyel feljebb kerülnünk. A vasárnapi hat gyorsból ugyan sikerült hármon első időt jönnünk, a versenyt a második helyen zártuk végül. Szerencsére az értékes maximális plusz pontokat az utolsó, úgynevezett "erőgyorsasági" szakaszon sikerült begyűjtenünk, így az eredménnyel elégedettek lehetünk. Abszolút értékelésben is sikerült pontokat szereznünk kilencedik helyezésünkkel, amelynek külön örülünk, hiszen egyre nehezebb tartani a versenyt a sokkal korszerűbb autókkal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: