DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ésszel mentek Királdon

Tarr Zsolt és Szabó Gábor a II. MAFI emlékversenyt követően sem tudott másról beszélni, csak, hogy mennyire szuper hétvégén vannak túl. A Citroen C2R2-t megfelelő választásnak tartják, meg sem fordul a fejükben, hogy más autóba üljenek idén. A királdi gyorsok ismerősek voltak a számukra, ez az eredményükön is meglátszik, mert már megint megnyerték a kategóriájukat.

Zsolti arról áradozott, hogy mennyire jól összejött ez a hétvége, mind időjárás, mind a verseny lebonyolítása, és élvezhetősége tekintetében. Szó sincs arról, hogy a fiúk azt gondolják, hogy nincs mit tenniük már az idén, mert már kétszer is kupával térhettek haza. Leginkább az önkritikájuk működik, ugyanis mindketten tisztában vannak, hogy van még min csiszolniuk, de ettől függetlenül már várják a következő lehetőséget a megmérettetésre.

 

"Nagyon szuper volt tényleg az egész hétvége. Először is minden úgy ment, mint a karikacsapás. Az átvételek, a pályabejárás és úgy maga az egész verseny. A szállásunk kimondottan szép környezetben volt, egy csendes kis faluban. Mondanom sem kell, hogy meddig volt csendes. De nem ez a lényeg, hanem, hogy az egész csapat annyira jól érezte magát egész hétvégén. Volt ott móka, kacagás, lassító összeszedése, minden-minden. A kategóriánkat megnyertük, úgyhogy gyűjtjük szépen a kupákat, és még véletlenül sem szeretnénk ezzel a hagyományunkkal felhagyni." - viccelődött Tarr Zsolt pilóta.

 

Jelenleg a Tarr Zsolt - Szabó Gábor kettős már a következő futamon agyal. Persze sokkal jobban örülnének, hogyha nem lenne ennyi "fennforgás" a versenyek megrendezése körül, de bíznak benne, hogy ez még csak az év elejének köszönhető. Fő a pozitív hozzáállás, és ebben meg nekik van igazuk. Mivel a rali túra az idei tervük, türelmesen várják a fejleményeket.

 

"Nagyon jó érzés a C2-vel menni, szerintem összhangban voltunk Zsoltival a verseny alatt végig. Az autót természetesen még szoknunk kell, de jó célba érni végre, és dobogós helyezést elérni. A királdi gyorsok szerintem tökéletesek voltak a túra előtti tesztelésre, de így, hogy még kupát is szereztünk, így meg a tények magukért beszélnek." - mondta Szabó Gábor navigátor.

 

A versenyről a rali duó mellett még jó szájízzel tért haza mind a László Racing Kft., mint támogató, aki jelen volt a versenyen, és a Bakó Rally Team csapata is, akik nagyon örültek a jó eredménynek, és annak, hogy egyben kapták vissza az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: