DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Suhanás a miskolci éjszakában

A tavalyi évet szeretné felülmúlni Kurtos Róbert és Bagó László, akik a 20. Vredestein Miskolc Rally-n állnak rajthoz, a decemberei Szilveszter Rally óta. Az a pár hónap, ami kimaradt számukra elegendő volt ahhoz, hogy átgondolják a 2014-es évet, és elvégezzék a Mitsubishin is a kötelező revíziót. Bíznak az idei szerencséjükben, és a dobogós helyezésekben.

Robi és Laci legutóbbi közös versenye a Mecsek Rally volt, ahol sikerült elhozniuk a kategória 3. helyéért járó kupát. Ezt követően már csak a Szilveszter Rallyn voltak láthatóak, ahol Laci egy másik autóban diktálta az ütemet, Robi pedig támogatókat autóztatott. Azóta a legfontosabb dolguk az volt, hogy az "Micu" hibátlan állapotba kerüljön a szezon kezdetére, és újult erővel végre elrajtolhassanak.

 

"Igaz, hogy nem tudtunk autózni még idén, de legalább a Mitsubishi átesett egy nagy generálon, új futóművet és computert kapott az autó. Reméljük, hogy jobb és erősebb lesz ez által, mert nagyon vágyunk a dobogós helyezésre. Sajnáljuk, hogy ilyen a hazai rali jelenlegi helyzete, de ennek ellenére idén mégis az ORB és a Murva Kupa lebeg a szemünk előtt. A legfontosabb, hogy minden versenyen célba érjünk, de nem bánjuk, ha egy-két kupával térünk haza." - mondta Kurtos Robi bizakodva.

 

Tehát 2014-ben minden marad a régiben, a technikát és a navigátort illetően. Robi murván még nem ment a Mitsubishivel, de ettől nincsenek megrettenve, inkább kihívás számukra. A lendület és a fejlődési szándék megvan a duóban, már csak a tavalyi évnél szerencsésebbeknek kell lenniük.

 

"Mi felkészültünk az idei rali szezonra, úgy érezzük a technika most már adott, kezdődhetnek a küzdelmek. Remélhetőleg a szerencse is mellénk áll végre, ami ebben a sportban is nagyon sokat számít. A hétvégi Miskolc Rally-t már mindketten vártuk, de együtt még ezeken a szakaszokon nem autóztunk. Nem gondoljuk, hogy ez bármilyen problémát okozna, de ez hamarosan kiderül majd. Mindenképpen szeretnénk célba érni, és bízunk benne, hogy nem lesz technikai gondunk egész hétvégén." - jelentette ki Bagó Laci.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: