DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Legyőzzük a miskolci "mumust"

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád már nagyon várja a 20. Vredestein Miskolc Rally-t. Igaz, hogy a tavalyi szilveszteri futam óta nem ültek autóban, de mivel a hétvégi verseny előtt lehetőség lesz hivatalos tesztre, egyértelmű volt, hogy részt vesznek rajta. Az első versenyükön az a terv, hogy jól érezzék magukat, érjenek célba, és az sem lenne utolsó szempont, hogy valahol elől végezzenek.

Ákos és Árpi már tavaly versenyzett a Bakó Rally Team Citroen C2R2 "méregzsákjának" nevezett versenyautójával, amit nagyon megszerettek, ahhoz képest, hogy a váltás igen nagy volt számukra, a hátsókerekes BMW után. A váci gyorsokon mentek először az autóval, ahol még csak az összecsiszolódási fázisban voltak a fiúk. Ehhez képest már az év végi szilveszteri futamon úgy érezték, hogy Ákos keze-lába jobban rááll a kisautóra.

 

"Idén Rally 2 a terv, szeretnénk az összes versenyen indulni, minél jobb helyezéseket elérni, és természetesen továbbra is a Citroen C2R2-vel menni. A navigátor szerepében sem lesz változás, marad Árpi barátom, mert mi már egy jól összeszokott páros vagyunk, szeretünk együtt versenyezni, mert a hangulat számunkra fontos. Elsődlegesen a Rally 2-re koncentrálunk, de részt fogunk venni azért olyan futamokon is, ahol a csapat többi tagja is megmutatkozik, és érezhetjük még a régi ralis idők hangulatát. Lényegében a 2014-es szezon mottója számunkra az, hogy minél többet versenyezni, minél többet fejlődni, minél előrébb végezni, és mindezt minél jobb hangulatban". - zárta le Ákos a monológját.

 

A tavalyi autóváltást követően sokan kérdezték Brunekker Árpi navigátort, hogy milyen egy ilyen kicsi autóban ülni a terebélyesnek számító BMW után. Kezdetben furcsa volt számára, de Ákossal együtt hamar átléptek a kezdeti nehézségeken. Nem éppen a "meglátni és megszeretni" mondás, hanem mindinkább a menni és megszeretni vált be náluk.

 

"Miskolcot várom, de őszintén megmondom, hogy még nem sikerült menni ezen a versenyen, mert mindig volt valami problémánk, úgyhogy épp itt van már az ideje, hogy megismerjem ezeket a gyorsokat is. Megsúgom, hogy burkolt és titkolt vágyunk, hogy jó lenne egy kupát hazahozni végre. Egy dobogós helyezésnek nagyon örülnénk, ez a célunk idén. Úgy vagyunk vele, hogy kicsi a bors, de erős, mert azért lehet menni ezzel a kis Citroennel. Bízunk benne, hogy versenyről-versenyre mi is be tudjuk majd bizonyítani, hogy érezzük már az autót." - mondta Árpi lelkesen.

 

Jánosa Ákos és Brunekker Árpi a célokat felvázolta, nincs is más hátra számukra, mint 2014. március 30-án bebizonyítani, hogy nem félnek a "mumus" miskolci versenytől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: