DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

WRC: A Toyota megvárja az új szabályok kihirdetését

A várakozó állásponton lévő Toyota kedvéért a WRC vezetése megsürgette az új szabályok kihirdetését.

Mint minden nagy sorozatnak, a Rali-világbajnokságnak is érdekében áll, hogy minél több gyártó szerepeljen a széria futamain, éppen ezért igyekeznek kedvező feltételeket teremteni az "újoncoknak" A Toyotáról egy ideje már tudni lehet, hogy az elkövetkező években valamikor ismételten meg fog jelenni a WRC mezőnyében, a legvalószínűbbnek most a 2017-es visszatérés tűnik, hiszen attól az évtől lépnek életbe a WRC új szabályai.



 



 

A Toyota a múlt héten már megkezdte a Yaris WRC tesztelését, ennek ellenére még mindig nem tekinthető száz százalékig biztosnak a visszatérése, a japán gyártó ugyanis a végső döntés előtt szeretné megismerni, milyen technikai szabályok lesznek érvényben a 2017-es idénytől kezdve. A WRC Bizottság elnöke, Carlos Barbosa nyilatkozatában elárulta, hogy nem szeretnék sokáig váratni a korábbi többszörös világbajnok gyártót.



 

"A Toyota várakozik, bár az ajtónkon kopogtat, de előbb tudni szeretné, milyen lesz az autó" - idézi Barbosa szavait az Autosport. "Új gyártók akarnak csatlakozni hozzánk, ám előtte tudniuk kell, mi következik 2017-ben, méghozzá most kell tudniuk, hiszen meg akarják építeni az autót. Nagyon gyorsan el kell döntenünk, milyenek legyenek a 2017-es autók, és így is fogunk tenni. Először Portugáliában találkozunk ezzel kapcsolatban. Nem várhatunk a következő évig a szabályokkal, mivel a gyártóknak nem maradna elég idejük a 2017-es autó kifejlesztésére és tesztelésére."



 



 

A Toyota Motorsport időközben megerősítette, hogy a múlt héten kipróbált Yaris WRC csakis tesztelésre szolgál, így nem is kívánják homologizáltatni az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: