DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kupával tért haza a Fábián Racing Team

Pár hónap elteltével ugyanolyan, vagy még nagyobb hévvel álltak a rajthoz, mint a tavalyi szezonban. Mégis az idei évben megtörni látszik a balszerencse, ugyanis a Fábián Racing Team a II. MAFI Emlékversenyről kupával tért haza. Kellemetlenségeik persze most is adódtak, de elmondásuk szerint egy nagyon jó versenyen vannak túl.

A csapat Királdon eleget tett a számukra fontos elvárásoknak. A saját magukkal szemben felállított követelmény nem volt nagy, ugyanis csak az számított, hogy végre versenyezhessenek, és tesztelhessék az autókat. Az átvételeken minden rendben ment, melyet követően teljesítették a lövész sportágrészt is, ahol szintén jól szerepeltek. A pályabejárás után nem is maradt más hátra, mint egy kis pihenés a másnapi küzdelem előtt.

 

"Az időjárás szuper volt, és persze a hangulatunk is. Azzal a céllal érkeztünk erre a futamra, hogy a rali túra versenysorozat előtt kicsit tréningezzünk, elvégezzük még a szükséges beállításokat az autókon, és persze megtaláljuk az arany középutat a között, hogy mi is, és a nézők is jól érezzék magukat. Ennek véleményem szerint eleget tettünk, és a visszajelzések is ezt mutatták. Tehát nagyon jót autóztunk, és még a kategória első helyért járó kupát is elhoztuk." - mondta Fábián Dani mosolyogva.

 

A navigátorok elmondták, hogy a lövészet egyáltalán nem volt terhükre az átvételek során.

"Még kötelező rossznak sem mondhatnánk a lövészet részét, mert annyira flottul ment az egész hétvége, hogy én azt gondolom, ilyen egy jó hangulatú verseny, ami mindenkinek kedvez. Több ilyen jól szervezett futamra lenne szükség." - ecsetelte Oláh Róbert az élményeit.

 

Fábián Donát és Treitl Tamás a hétvége során azért kicsivel többet küzdött, hogy a versenyt végig tudják autózni. Végül mégis szerencsésnek mondhatják magukat, mert teljesíteni tudták az összes gyorsasági szakaszt.

 

"Már az első gyorson voltak "fennakadások" a szó szoros értelmében. Az rajt előtt a Lada megmakacsolta magát, és leállt, aztán felakadt a gázpedál, pár kilométer után meg defektet kaptunk, később az ékszíjat is ledobta." - részletezte a kezdeti nehézségeket Tamás. Majd Donát gyorsan hozzá is fűzte azért a saját véleményét.

 

"De nem hagyhattuk, hogy ilyen "apróságok" miatt elússzon a verseny, ezért gyorsan orvosoltuk a hibákat, és végül be tudtuk fejezni a versenyt. Minden kellemetlenség ellenére jól éreztük magunkat, és már várjuk a következő futamokat." - mondta Donát bejezésképpen.

 

Az Fábián Racing Team tehát az akadályokat elhárította, és ismét csak arra koncentráltak, hogy a számukra legfontosabbnak éljenek, a ralinak. A nyerteseknek járó kupa meg már csak hab volt a tortán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: