DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Visszatérnek a finn legendák

A múlt és a jelen tehetséges versenyzői fognak összegyűlni bemelegítésként a nyáron megrendezésre kerülő finn világbajnokság előtt. A Neste Oil Helsinki-n a világbajnoki címvédő, Sebastien Ogier mellett több korábbi bajnok is tiszteletét teszi.

 

A könnyed autózgatást egy héttel a VB előtti hétvégére időzítették, azaz július 26-án, szombaton fogják birtokba venni Helsinki utcáit a bajnokok. Markku Alen-en kívül olyan neves versenyzők lesznek résztvevői a futamnak, mint Marcus Grönholm, Juha Kankkunen és Tommi Makinen. A jelenlegi tehetségek közül pedig Ogier mellett ott lesz még Jari-Matti Latvala, Mads östberg és Thierry Neuville is.

 

A Neste Oil marketing főnöke a következőket nyilatkozta a nyári eseménnyel kapcsolatban: "Ezzel a gesztussal és a páratlan versenyzőket felsoroltató bemutatóval szeretnénk megünnepelni azt, hogy a Neste Oil már 20 éve a finn világbajnoki futam névadója. Célunk ezzel a rendezvénnyel az, hogy a családok jól szórakozhassanak neves versenyzők köreiben. Kifejezetten örülünk annak, hogy a bajnokok mellett néhány ügyes kezű pilóta is elfogadta a meghívásunkat. Mivel a rendezvény a város útjain lesz, így a biztonság érdekében külön intézkedtünk a hatóságoknál, akik nem ellenezték e kezdeményezést."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: