DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Eb-re jön az ausztrál bajnok

Nívós csapattársat kap aktuális Európa Bajnokunk, Bessenyei Zoltán a Rally Európa Bajnokság idei szezonjában, Zolihoz hasonlóan egy R3-as Honda Civiccel a kontinens viadalon is szerencsét próbál az ausztrál nemzeti bajnok Eli Evans.

Egy távoli kontinens bajnoka fogja tiszteletét tenni a nyáron megrendezésre kerülő észt Európa Bajnokságon. Az ausztrál Eli Evans a kétkerekesek mezőnyében egy Honda színeiben tűnik majd fel a sorozat nyolcadik futamán. A júliusban debütáló versenyző a J.A.S. Motorsport támogatásával lesz jelen az észt utakon egy Honda Civic Type R-rel. Hazájában hasonló márkával, ám eltérő modelltípussal versenyzik a kétkerekesek között. Evans Honda Jazz-ével 2012-ben és 2013-ban is az első helyen fejezte be az évadot. 

 

"Én és navigátorom, Glen is nagyon izgatottan várjuk az európai futamot. Kíváncsiak vagyunk a versenytársakra és a technikákra." - kezdte mondandóját Evans. "Minden erőnkkel azon leszünk, hogy jó eredményt érjünk el, és elégedetten térhessünk haza Észtországból. Remélem, az ausztrál tapasztalatok csak előnyünkre válhatnak."

 

Nem véletlen, hogy jó eredményben bizakodik az ausztrál páros - hazájukban 12-szer álltak rajthoz, és ebből mindegyik futamot megnyerték, itt a kilencedikről mutatunk egy videót.

 

 

"Mivel az ausztrál bajnokságban egy Jazz-zel kiváló eredményeket hoz a márkának Eli, így gondoltuk, hogy adunk egy lehetőséget neki arra, hogy Európában is próbára tehesse magát." - mondta Mads Fischer, a J.A.S. Motorsport üzletfejlesztési menedzsere. "Az észt futamra többek között azért is esett a választás, mert hasonló murvás körülmények lesznek, mint amiket Ausztráliában megszokhattak. Ebből kifolyólag meg lehet az esélye Elinek egy jó eredményre azzal a Type-R-rel, amit mi fogunk biztosítani a számára."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: