DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Akropolisz Rali: Novikov defekt, Latvala az élen

Tovább folytatódik a maradj talpon című vetélkedő az Akropolisz Rally pályáin, Novikov egy defekt után Jar-Matti Latvalának adta át az első helyet.

Szombat reggel újabb komoly kihívás várt az görög VB futam több sebből vérző mezőnyére, a rendezők ugyanis négy kőkemény gyorsaságit jelöltek ki egymás után, szervizlehetőség nélkül a mezőnynek.

A pénteken százszázalékos teljesítményt nyújtó Jevgenyij Novikov ott folytatta ahol abba hagyta, a napi nyitó szakaszon megszerezte harmadik szakaszgyőzelmét is, amivel már 40 másodperces előnye volt az összetett első helyen. Novikov esetében mindig benne van a levegőben, hogy történik valami az orosszal, a negyedik gyorson ez is be is következett, egy defekt miatt elbúcsúzott az élmezőnytől. A defekt azonban további járulékos veszteségeket is követelt a fiatal orosztól, megsérült a fék és a felfüggesztés is, így a kör végére az abszolút 10 helyig csúszott vissza.

Az élre az a Jari-Matti Latvala került, aki már az első szombati gyorsaságin Novikovval holtversenyben abszolút időt autózott, amivel egy csapásra maga mögé rendelte Dani Sordot. Novikov problémái után pedig már egyedül aratta a babérokat a szakaszokon, Dani Sordo egyedül a kör záró gyorsaságiján tudott egyetlen tizedmásodpercet kozmetikázni az eredményen. Kettejük meccse azonban még közel sem lefutott, főleg azért mert Görögországban vagyunk, azonban a dobogó harmadik helyére érkező Thierry Neuville már több mint egy perc hátrányba került az élen állóval szemben.

A WRC2-ben továbbra is Robert Kubica áll az élen, a Görögországban első alkalommal vendégeskedő lengyel fiú több mint másfél perccel vezeti a WRC2-es mezőnyt, az abszolútban pedig a világbajnoki pontot érő 10. helyen zárta a szombat délelőttöt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: