| |
Finnországban is Citroen 1-2 a vége (videóval)
2012.08.05, vasárnap 07:20

Duplán ünnepelhetett a Citroen Finnországban. Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen már a futam elejétõl bebiztosították magunknak az elsõ és második helyet.

Seb tavalyi gyõzelméhez hasonlóan idén sem okozott csalódást rajongóinak, hiszen magabiztosan végig vezette a világbajnokság nyolcadik futamát. Csapattársával szemben, ha hajszálnyival is, de növelte elõnyét a tegnapi idõhöz képest. "Nagyon jó volt egész verseny alatt az autóm. Az egyik gyorson úgy éreztem, komoly defektet kaptunk, de szerencsére nem találtunk hibát a gumikon. Jó kis csatát vívtunk Mikko-val, amibõl én jöttem ki jobban."

A hazaiak kedvence, Mikko Hirvonen 6 másodperccel maradt el a francia világbajnoktól. A mai, utolsó versenynapon ugyan három szakaszgyõzelmet begyûjtött, de ez még mindig kevés volt ahhoz, hogy igazán megszorongassa Loeb-ot. „Nem jól kezdõdött az utolsó napom – eltaláltam egy nagyobb követ, és defektet kaptunk. Idõben nem hátráltatott igazán, hiszen azon a szakaszon a 3. idõt autóztuk. Végig próbáltam bevenni Seb-et, de annyira gyors volt és utolérhetetlen. Majd jövõre!”

A harmadik helyen sem történt változás az elõzõ napokhoz képest. Jari-Matti Latvala, mint elsõ Fordos került fel az összetett táblára a két Citroenes után. Természetesen õ is próbálta bevenni az élmenõket. A tizenhatodik szakaszt megnyerte ugyan, de 15 másodperccel még így is el volt maradva honfitársától. „Végül is elégedett vagyok az eredménnyel, de ha az elsõ egy-két szakaszt jobb beállításokkal teljesítjük, akkor máshol is végezhettem volna. Seb és Mikko szépen autóztak elõttünk, bevehetetlenek voltak. Én úgy érzem, hogy tegnap és ma is a maximumot hoztam ki magamból..."

A nap kiesõi közé tartozik Ken Block, aki látványos búcsúval fejezte be a futamot. Egy ugrató után nem épp a tervek szerint értek földet, így az út menti árokban várhatták a segítséget.

A Gymkhana sztárja mellett többek között Craig Breen sem érhetett célba. Az ír fiút a tizenhetedik szakaszon érte utol a balszerencse – nagy sebességgel érkezett meg egy balos kanyarba, ahol pár szaltót bemutatva ért földet a kicsit deformálódott Fiesta S2000-esével.

A Finn Rali végeredménye:

1. Sebastien Loeb/D. Elena,Citroen DS3 WRC2:28:11.4

2. Mikko Hirvonen/J. Lehtinen,Citroen DS3 WRC + 6.1

3. Jari-Matti Latvala/M. Anttila,Ford Fiesta RS WRC + 35.0

4. Petter Solberg/C. Patterson,Ford Fiesta RS WRC + 56.1

5. M. Østberg/J. Andersson,Ford Fiesta RS WRC + 2:32.1

6. O. Tänak/K. Sikk,Ford Fiesta RS WRC + 2:47.6

7. M. Rantanen/M. Lukka,Ford Fiesta RS WRC + 4:51.7

8. J. Ketomaa/M. Stenberg,Ford Fiesta RS WRC + 6:01.9

9. Martin Prokop/Z. Hruza,Ford Fiesta RS WRC + 6:04.3

10. S. Ogier/J. Ingrassia,Skoda Fabia S2000 + 8:46.0

RallySport.hu - Lara


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek