| |
Mikkelsen nyert Romániában
2012.07.22, vasárnap 11:00

Fölényes gyõzelemmel ért véget Andreas Mikkelsen romániai IRC futama. A norvég fiúnak versenytársa sem akadt, hiszen 5 és fél perccel verte a második helyezettet. A hatalmas elõny mellett Mikkelsen a szakaszgyõzelmek számával is büszkélkedhet, hiszen 12 gyorsaságiból 10-et õ nyert meg.

"Hosszú hétvége volt, amit sikeresen zártunk. Ez jól jött az egész csapatnak. A nap vége felé már bátrabban próbáltunk ki más beállításokat, hiszen ha lassultunk volna, akkor sem került volna veszélybe az elsõ helyünk. Sajnáltam Sepp-et, de végeredményben pozitívként értékelem a romániai hétvégét."

Ahogy Mikkelsen is említette a nyilatkozatában, Sepp Wiegand búcsúra kényszerült a második helyrõl. A tizedik szakaszon technikai problémák miatt kénytelen volt átadnia helyét Patrik Flodin-nek. A svéd versenyzõ az elsõ napon még a hatodik helyen állt, azonban a szombati célban már a dobogó második helyén ünnepelhetett. „Nagyon boldogok vagyunk, még most sem tudom elhinni ezt a második helyet. Voltak problémáink a hétvégén, nem hiába fejeztük be az elsõ napot hatodikként. Jó érzés volt Andreas mellett állni, azt hiszem, nagy pluszt adott ez a futam a következõ versenyeimhez."

Francois Delecour-é lett a harmadik pozíció. Õ már 11 percet kapott Mikkelsentõl, Foldin-tól pedig hatot. "A lengéscsillapítóval adódtak komoly gondjaink a mai napon. A szervízben próbálták a fiúk orvosolni a hibát, de csak kisebb sikerrel. Összegezve a hétvégémet azt mondhatom, hogy jót autóztam, és szeretnék még több IRC-n részt venni."

Negyedikként egy ukrán Mitsubishi-s páros következett. Vitaliy Pushkar-t sem kímélték a defektek, megjárta az összetett kilencedik helyet is, de 12 szakasz után végül a dobogó közelében végzett.

Magyar párosunk már a nap elején kiesett. Szabó Gergõéknek is kerék gondjaik voltak, így a nyolcadik szakasztól már nem folytathatták a harcot.

Sibiu Rally végeredménye:
1. Andreas Mikkelsen/Ola Floene, 2:15:28.0
2. Patrik Flodin/Göran Bergsten, + 5:33.8
3. Francois Delecour/D. Savignoni, + 11:56.9
4. Vitaliy Pushkar/Ivan Mishyn, + 13:57.2
5. Edwin Keleti/B. Csomortani, + 14:45.6
6. Robert Consani/Cédric Beynet, + 17:26.7
7. V. Porcisteanu/Daniel Dobre, + 18:04.6
8. Harry Hunt/Robbie Durant, + 18:46.6
9. Vlad Cosma/Florin Dorca, + 20:54.3
10. Asja Zupanc/Spela Trcek,+ 21:14.0

Rallysport.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek